10 znakova da hodate s vašim budućim supružnikom

Po kojim znakovima možete prepoznati da hodate s vašim budućim supružnikom? Ovo su deset znakova zbog kojih sam znala da ću se udati za svog dečka i prije nego me je zaprosio.

Velike vijesti: zaručila sam se prošli mjesec! (Sada vrištite i skačite od sreće).

No, proces prijelaza od običnog hodanja, do pravog para i do zaruka nije tako jednostavan. Počela sam se stalno preispitivati je li Kyle taj „pravi“. Mislim, naša veza nije izgledala kao film Nicholasa Sparksa tako da to ne može biti prava ljubav, zar ne?

NE.

Često previše dopuštamo društvu da se upliće u naše hodanje svojim mišljenjima da zaboravimo slušati svoje srce. Kada sam prestala slušati sve vanjske glasove mogla sam čuti Boga kako potvrđuje da će Kyle biti moj muž. Tako da, ovo su deset znakova zbog kojih sam znala da ću se udati za Kylea i prije nego me je zaprosio.

Upozorenje: Ovaj članak sadržava iznenadne izljeve ljubavi. Diskrecija čitatelja se preporučuje.

1. Ugodno nam je razgovarati o bilo čemu

Život je pun razgovora, od kojih su neki neugodni i teški. No nikada nisam osjetila da Kylu ne mogu nešto reći. Osobne nesigurnosti, prošle veze, nevažne detalje iz vremena kad sam se prehladila – o svemu smo razgovarali. Čak i kada sam imala sumnje o našoj vezi otvoreno smo i iskreno o njima razgovarali. Postavljajući temelje otvorene komunikacije rano u vezi postavili smo realistična očekivanja o našoj budućnosti i nismo dopustili da neke stvari budu neizgovorene, bile one pozitivne ili negativne.

Ako ovo nije vaša veza: Ne paničarite! Osjećaj opuštenosti i otvorenosti u razgovoru stječe se tijekom vremena. No ako razmišljate o zarukama, a još niste opušteni jedno prema drugome, onda usporite i pokušajte pronaći način da budete otvoreniji.

2. Zadržavamo svoje prijatelje, hobije i interese

Unatoč tome da želimo provesti sve svoje slobodno vrijeme zajedno, ipak imamo svoje posebne prijatelje, hobije i interese. Dok ovo ne zamara druge parove, nama je važno da ne moramo baš sve zajedno raditi. Kyle može ići na golf sa svojim prijateljima, a ja mogu otići na večeru sa svojim kolegama s posla. Tako što ponekad provodimo vrijeme odvojeni više uživamo u vremenu kada smo zajedno.

Ako ovo nije vaša veza: Zapitajte se (i onda pitajte i vašu drugu polovicu) je li održavanje neovisnosti u nekim socijalnim krugovima važno za vas. Ako je, onda počnite više raditi na tim područjima. Ako to nije važno niti jednom od vas, nemate brige! Znam mnogo parova koji su presretni kada sve rade zajedno.

3. Njegova je sreća moja sreća (i obrnuto)

Jedan od najboljih osjećaja u životu je znati da postoji netko tko više cijeni vašu sreću od svoje. Biti u vezi u kojoj oboje radite na tome da usrećite onog drugog odličan je način da radite na nesebičnom međusobnom služenju. Na kraju, mi jednostavno volimo vidjeti jedno drugo kako uživa u životu.

Ako ovo nije vaša veza: Jako je velik problem ako jednom od vas nije prioritet partnerova sreća. Još je veći problem ako samo jedno u vezi mari za sreću drugoga. To stvara nezdravu okolinu u vašoj vezi koja može dovesti do toga da jedna osoba bude povrijeđena.

4. On je prva osoba kojoj se želim povjeriti

Kada smo Kyle i ja počeli hodati on je ubrzo postao osoba kojoj sam željela reći sve one uzbudljive vijesti: kada sam dobro odradila projekt na poslu, kada sam dobila novi bicikl od kolege s posla ili kada sam čula smiješan vic na radiju.

No kako smo rasli u vezi pozvala sam ga u sve dijelove svoga života. Postao je osoba kojoj sam željeza reći i sve obične stvari: koju sam stanicu slušala tijekom večernje šetnje, kada sam našla čokoladicu u frižideru za koju sam bila zaboravila ili kada sam imala točnu količinu novca u trgovini pa nisam morala koristiti karticu.

Ako ovo nije vaša veza: Uzmite trenutak i zapitajte se zašto je to tako. Je li to zato što inače ni s kim ne volite puno dijeliti? Postoji li netko drugi s kime više volite pričati? Ako vaša veza nastavi rasti bez pomaka u ovom području onda pobliže pogledajte na vaš odnos s partnerom. Osoba s kojom ćete se vjenčati treba biti vaš najbolji prijatelj! Nemojte pristati ni na što manje.

5. Loše su stvari bolje

Prošli vikend smo ostavili Kyleov auto na popravku. No kada smo se parkirali pokraj njegove kuće, moje su se kočnice pokvarile. Odvezli smo i moj auto u najbližu radionicu i onda smo, bez ikakve brige, hodali nekoliko kilometara po podnevnoj ljetnoj vrućini.

Ljudi, ne pretjerujem kada vam kažem da bi me ovakva situacija ostavila jako naživciranu u prošlosti. No iskreno, nije sve bilo tako loše. Nemojte me krivo shvatiti, mrzila sam trošiti novac za takve stvari, ali sve je bilo puno bolje jer sam imala nekoga pokraj sebe. Zbog njega sam ostala mirna te me je cijelo vrijeme smirivao. Čak smo na kraju i uživali u subotnjem jutru automobilskog ludila.

Ako ovo nije vaša veza: Držite na umu da loše stvari s dobrom osobom ne moraju uvijek biti ugodne. Tvoj partner ne može uvijek sve popraviti. No, ako vaša bolja polovica stalno pridonosi nevolji, nervozi i sl. pokušajte se usredotočiti na stvari koje vam pomažu u lošim situacijama. Ako ponašanje vašeg partnera i dalje nastavi biti negativno, vrijeme da ponovno procijenite svoju vezu.

6. Raditi ništa s njim bolje je nego raditi nešto s bilo kim drugim

Obožavam ići na spojeve s Kyleom: u kino, na večeru, na planinarenje.. No iskreno, volim i ne raditi ništa s njim. Neke od mojih najdražih večeri su kada sjedimo na dvosjed i samo razgovaramo. Iskreno uživam u vremenu koje provodimo zajedno, bio to spoj, obaveze ili apsolutno ništa. Prava je ljubav biti zadovoljan jedno s drugim.

Ako ovo nije vaša veza: Jeste li ekstremni ekstrovert? Uživate li u ostajanju vani cijelu noć? Onda nema problema! Vjerojatno vas samo jako zamara ideja da ne radite baš ništa, bez obzira s kime ste! No ako se neprestano dogovarate za druženja s drugim osobama koje nisu vaš partner, onda je vrijeme za razmatranje te osobe kao vašeg dugotrajnog partnera i životne ljubavi.

7. Voli vas kada ste raspoloženi jednako i kao kada niste

Priznanje: Ja sam neopisivo emocionalna osoba. Plačem tijekom svakog filma, knjige i televizijske emisije. Ove se emocije prelijevaju i na stvarni život. Jedan trenutak sva svijetlim i super sam raspoložena, a u drugom se bacam na krevet sva poražena. (Čula sam i da mogu biti prilično dramatična ponekad, ali nemam pojma o čemu je tu riječ.)

Nikada Kyleova ljubav nije pokleknula. Njegova ljubav nije uvjetovana statusom mojih emocija, čak i kada pomalo pretjeram. Bog mi je dao osobu koja me uvijek pokušava voljeti po primjeru Isusa.

Ako ovo nije vaša veza: Uzmite trenutak da se podsjetite o tome kakva je Boža ljubav. Sada pogledaj i usporedi svoju vezu s tom ljubavlju. Naravno, neće biti savršena, ali ako se osjećate kao da morate zaslužiti nečiju ljubav, nećete se uopće osjećati voljeno.

8. On nije ono što si očekivala, no on je ono što trebaš

Uvijek sam zamišljala svoju udaju dok sam putovala u misije u inozemstvo. Naravno, on bi volontirao u Liječnicima bez granica. Trčali bismo maratone skupa, oženili se, i imali standardnih 2.5 djece. No ništa od toga ne opisuje Kylea, i to je i više nego OK!

Kyle radi u restoranskoj industriji, voli duge šetnje sa mnom i već ima dvije prekrasne curice iz prethodnog braka. Ništa od toga nije ono što sam očekivala, no Bog zna točno što radi. Dao mi je muškarca koji ima znanje, marljiv je radnik, pun je milosti i ljubavi bez mjere! Kao i inače, Božji su planovi nadišli moje!

Ako ovo nije vaša veza: Vaša bolja polovica nije točno ono što ste očekivali i što trebate? Sjajno! Nastavite dalje. No nemojte forsirati vezu u okvire vaših očekivanja jer to vas ostavlja neispunjenima. Nije vrijedno truda, bez obzira na to koliko sjajno ta veza izgleda na društvenim medijima.

9. Puni ste povjerenja

Često se kaže da je povjerenje ključ dobre veze, a to je nešto s čim sam se borila u prošlim vezama. Kada god bi mi bivši primili poruku brinula bih se da imaju drugu djevojku. (Mnogo puta i jesu.)

No nikada nisam imala problema vjerovati Kyleu. Naravno, trebalo je vremena da se razvije povjerenje koje trenutno uživamo, no to je slučaj s mnogim zdravim vezama. Zbog otvorene komunikacije i transparentnosti izgradili smo vrlo jake temelje.

Ako ovo nije vaša veza: Možda imate problema s povjerenjem zbog bivših veza. To je nešto o čemu možete razgovarati sa svojim partnerom dok poduzimate proaktivne korake k liječenju (proučavanje Biblije, molitva, čak i savjetovanje sa stručnjacima). No ako vaš partner stalno narušava vaše povjerenje, to je ogromno upozorenje. Ne možete  imati zdravu vezu bez povjerenja.

10. Postoji nešto što jednostavno ne možete objasniti

Iako je bajke najbolje ostaviti u dječjim knjigama, ipak postoji nešto magično kada je riječ o ljubavi. Trebali bi osjećati leptiriće u stomaku kada se pogledate, kada polako plešete, ili kada vam kaže da ste najljepša žena na svijetu. No znate da imate nešto uistinu posebno kada osjetite tu iskru i kada praznite perilicu za posuđe, kada metete smeće ili kada se izležavate u staroj odjeći s čupavom kosom. Tada je to ljubav.

Ako ovo nije vaša veza: Možda je razlog utjecaj romantičnih komedija ili društvenih mreža. Odmorite se od njih i primijetite ako vam se osjećaji mijenjaju. No na kraju, ako ne osjećate iskru ljubavi, možda je vrijeme za promjenu.

Autorica: Lindsey VanSparrentak; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!