NaslovnicaZanimljivosti6 sigurnih znakova da imate inteligentno dijete

6 sigurnih znakova da imate inteligentno dijete

Prema Mensa-i, ovo su sigurni znakovi inteligentnog djeteta!

Mnogi (pre)ponosni roditelji smatraju da je njihovo dijete supernapredno ili da barem napreduje brže, pametnije je i nadarenije od ostale djece.

Međutim, većina djece su „wunderkindi“, genijalci i budući dobitnici Nobelove nagrade jedino u očima svojima roditelja. Ali, naravno, uvijek postoje iznimke, odnosno, doista nadprosječno nadarena i inteligentna djeca, piše Miss7.

Je li i vaše dijete među njima? Ovih šest znakova ukazuje na to (prema Mensa-i).

1. Dijete jako rano zna čitati

Je li vaše dijete počelo čitati već u dobi od četiri godine? Djeca koju zanimaju knjige već u ranoj dobi, u pravilu imaju viši kvocijent inteligencije (IQ). Većina djece počinje čitati oko šeste godine života.

2. Muzikalno je

Svejedno radi li se o gitari, violini, flauti, bubnjevima ili jednostavno sklonosti ka pjevanju – dijete koje pokazuje sklonost glazbi i muziciranju obično je vrlo inteligentno.

3. Ima dobro sjećanje

Tvoje dijete sve upamti i priča ti o stvarima koje su se dogodile prije nekoliko tjedana ili mjeseci? To je dobro! Znači da ima dobro sjećanje – i visoki IQ.

4. Znatiželjno je

Prema časopisu „Harvard Business Review“ je znatiželja također važna kao i inteligencija. Djeca koja puno pitaju žele u pravilu puno naučiti te često imaju viši IQ od druge djece.

5. Ima smisla za humor

Tvoje dijete stalno smišlja neke šale? Ako ti to ide ponekad na živce – smiri se i pisti ga da se zeza. Mensa tvrdi da je dobra porcija humora znak za visoki IQ.

6. Rado razgovara – pa i s odraslima

Tvoje dijete se ne gasi te rado priča čak i s odraslim osobama? To je dobro. To je također jedan od znakova visoke inteligencije.

NAJNOVIJE