Nova znanstvena studija potvrdila da je Biblija istinita

Nova znanstvena studija od devet stranica potvrđuje biblijski izvještaj da je voda došla iz Zemlje.

Novo znanstveno izvješće potvrdilo je biblijski izvještaj o tome odakle je došla voda na Zemlji.

Biblija opisuje da se, nakon što je Bog stvorio Zemlju, „podizala para iz zemlje i natapala sve površje zemaljsko (Postanak 2,6). U izvještaju o Potopu, Biblija također spominje kako se „rastvoriše svi izvori velikoga bezdana“ (Postanak 7,11).

Prema portalu Christian Today, nova znanstvena studija od devet stranica potvrđuje biblijski izvještaj da je voda došla iz Zemlje.

„Izvorno porijeklo vode zemljine hidrosfere jest u dubokoj Zemlji – u plaštu“, napisali su znanstvenici u svojem izvješću, prenosi Christian News.

Znanstvenici su došli do ovog zaključka proučavajući dijamante koji su nađeni u Brazilu, za koje se vjeruje da su došli iz duboke unutrašnjosti Zemlje, specifično iz plašta – sloja između Zemljine površine i njezine najdublje jezgre.

„Prisutnost hidratiziranog minerala ringwoodita u dijamantu iz dubina prijelaznih zona podržava stajalište da visoka aktivnost tekućine, osobito vode, ima ključnu ulogu u postanku ultra dubokih dijamanata“, objašnjava izvješće.

Studija je također otkrila da postoji „veliko spremište za vodu“ koje se nalazi unutar plašta, oko 250-410 milja (oko 400-660 km) ispod Zemljine površine.

„To je zapravo potvrda da postoji vrlo, vrlo velika količina vode koja je zarobljena u doista distinktivnom sloju u dubini Zemlje“, rekao je Graham Pearson, voditelj istraživačkog tima. „Ovo podrazumijeva vrlo, vrlo veliku količinu vode, koja je približna količini vode u svim svjetskim oceanima zajedno“, dodao je.

Autor: Veronica Neffinger

NAJNOVIJE!