Legendarni znanstvenik proučavajući Bibliju predvidio kada će se dogoditi kraj svijeta

Isaac Newton bio je legendarni znanstvenik, najpoznatiji po utvrđivanju zakona gravitacije. Proučavajući Bibliju je predvidio kada će se dogoditi kraj svijeta.

U slobodno vrijeme bavio se eksperimentima, a u svojoj novoj knjizi “Isaac Newton: The Asshole Who Reinvented The Universe”, autor Florian Freisteter znanstvenika prikazuje kao bezobzirnog genija koji je bio posvećen i alkemiji.

Alkemija za Newtona nije bila samo hobi”, piše The New York Post, navodeći da je to bio njegov način za razumijevanje svemira.

– Bio je uvjeren da je pravi Bog prisutan svuda, ne samo u duhovnom obliku, već i u supstanci. Zbog toga je vjerovao da postoji neka vrsta Božje čestice, neki temeljni dio materije koji bi omogućio transformaciju iz svega u sve. Istraživanje alkemije za njega je bilo jednako važno i ozbiljno kao i znanost – piše Freisteter.

PROČITAJTE: Sedam slavnih znanstvenika koji vjeruju ili su vjerovali u Boga

Newton je koristio i pseudonim Jehovah Sanctus Unus, a usudio se predvidjeti kada bi mogao biti kraj svijeta. Svoje istraživanje doduše bazirao je na opsežnim studijama biblijskih tekstova, iz kojih je zaključio da će se svijet “resetirati” 2060. godine, kad “Kraljevstvo nebesko” prevlada na Zemlji.

– Newton je proveo puno vremena proučavajući religiozne tekstove i pokušavao je napraviti kronologiju događaja iz prošlosti kako bi sve te priče složio – kaže Freisteter navodeći da je za znanstvenika 2060. godina bila novi početak, možda u pratnji rata i katastrofe, ali kao ultimativni start nove “božanske ere”.

NAJNOVIJE!