Što Biblija govori o životu poslije smrti?

Jedna od stvari koje se svi bojimo, a ne možemo je izbjeći je smrt. Postoji izreka da su u životu neizbježne samo dvije stvari: porez i smrt.

Mnogi se boje smrti zbog nesigurnosti koju nosi. Što dolazi poslije smrti? Da li se postojanje osobe i dalje nastavlja nakon što napusti ovaj svijet?

Što Biblija govori o životu poslije smrti? Postoji li?

Bog obećava vječnost onima koji svoju nadu polažu u Krista i ljubav koju je pokazao na križu (Ivan 3,16). Ovo obećanje izravno govori da se život nastavlja čak i nakon što umremo u fizičkom obliku.

Isus je govorio o životu poslije smrti mnogo puta. Poručio je saducejima o umrlim vjernicima: “A što se tiče mrtvih, da ustaju, niste li čitali u knjizi Mojsijevoj ono o grmu, kako Mojsiju reče Bog: Ja sam Bog Abrahamov i Bog Izakov i Bog Jakovljev? Nije on Bog mrtvih, nego živih. Uvelike se varate.” (Marko 12,26-27).

Isus je također govorio svojim učenicima o mjestu koje se za njih priprema i za sve koji vjeruju u Njega. Prije nego što je otišao, Isus je utješio učenike o njihovoj sudbini mučenika Evanđelja, govoreći u Ivanu 14,3-4: “Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja. A kamo ja odlazim, znate put.”

Što se tiče odredišta, Biblija jasno govori o mogućim opcijama – vječni raj u Bogu, ili vječna patnja odvojena od Njega. Matej 25,46 kaže: “I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni.”

Pa što određuje naše odredište poslije smrti? U suštini, ono što je određuje je naše slaganje s Božjom prirodom. S obzirom da je Bog u potpunosti svet i pravedan, On jedino može prebivati ​​sa svetim i pravednim ljudima.

Zato što je Bog ljubavi i ne želi čovječanstvo bude vječno odvojeno od Njega, On je stvorio novi put: žrtvu svog Sina Isusa kao otkupninu za naš grijeh. On nas poziva da jednostavno vjerujemo u Kristovo djelo kako bi mogli ući u vječni život s Njim.

Definitivno postoji život poslije smrti, kao što je Bog i odredio. Pitanje koje trebamo sebe zapitati je: Prema kojem od ova dva odredišta mi idemo?

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!