Podijeli objavu
teško razdoblje
Snimka zaslona: CNN.com

„Dobro mi je što sam pritiješnjen, da bih tvoje naučio propise“ (Psalam 119,71).

Možda ste vidjeli TV emisiju u kojoj se rastresena osoba želi baciti pod vozilo u prometu. Onda se iznenada pojavljuje druga osoba, nastojeći spriječiti katastrofu. Zatečene i ogorčene žrtve se ljute i žeste na svog spasitelja – sve dok ne shvate da su upravo spašene od daleko goreg ishoda. Ono što se na početku činilo kao nešto loše ispada vrlo dobro.

Oluje u našem životu ponekad mogu poslužiti sličnoj svrsi. Lako je biti zahvaćen svakodnevnom stiskom ili zaokupljen postizanjem cilja te propuštamo ono dobro koje nam Gospodin želi dati. Kada smo ovako usredotočeni na vlastite želje, također postajemo osjetljiviji na donošenje odluka koje nisu u skladu s Njegovom Riječi.

No, želeći najbolje za svoju djecu, naš nebeski Otac će poduzeti velike korake kako bi se pobrinuo da budemo pozicionirani za Njegov blagoslov u našem životu. Tada se iznenada možemo naći usred oluje – tamo gdje je život nekad bio osunčan, sada smo suočeni s nemirom ili čak boli. Takvo nas razočaranje može iznenaditi i natjerati da se zapitamo: Zašto Bog dopušta da mi se ovo događa? Možda nas samo pokušava zaštititi i privući k sebi.

Iako Gospodin ponekad dopušta oluje u obliku problema i poteškoća, Njegov cilj nikada nije da vas povrijedi. Ako sada prolazite kroz kušnju, Bog možda pokušava privući vašu pažnju natrag k sebi. Moguće je da će pobrkati vaše planove samo kako bi mogao provesti svoje.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Intouch.org

IMAŠ KOMENTAR?

4 razloga za susret s Bogom u tajnosti „A ti, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata svoja i pomoli se Ocu svojemu koji je u tajnosti. I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, uzvratit će ti ...
Nakon smrti svoje žene, posadio je tisuće stabala – 17 godina kasnije, otkriven je njihov oblik Kada je brak u pitanju svi se nadaju dugom i snažnom braku. To je brak koji traje 50, 60 ili 70 godina.
Znate li kako zahvalnost djeluje na bolesno tijelo? Ova žena je doživjela pravo čudo! Neki vjernici iznova mole za određene stvari bez da dožive uslišenje. Na kraju budu obeshrabreni zato što ne posjeduju više vjere ili počinju misle da...
Roditelji užasnuti: Đokovići, prestanite našu djecu učiti vašoj sekti! Zaklada Novak Đoković u škole uvodi budističko-sektaški program putem kojeg se na perfidan način djeca uvode u budističke meditativne prakse.
Molitva za strpljenje i mir Strpljenje je nadnaravni plod Duha Svetoga koji nam daje milost da prihvatimo stvari koje ne možemo kontrolirati.
5 znakova da je tog muškarca Bog poslao u vaš život Drage žene, kako možete znati da ste pronašle pravog muškarca? Ovi znakovi će ga razotkriti!
Plače li Bog? Evanđelja bilježe razne emocije koje je Isus izrazio, uključujući i par prilika gdje je plakao zbog drugih ljudi (Ivan 11,35; Luka 19,41).