10 biblijskih citata koji će vas podsjetiti koliko ste dragocjeni

Svi mi se ponekad osjećamo nevoljeno, bezvrijedno, napušteno od Boga i svojih bližnjih, no bez obzira na naše osjećaje, u svakoj prilici možemo naći utjehu u Božjoj Riječi.

Ovi biblijski stihovi će vas podsjetiti koliko ste vrijedni i dragocjeni u Božjim očima.

Postanak 1,27 – “Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.”

Postanak 2,7 – “Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane čovjek živa duša.”

Psalam 22,11 – “Tebi sam predan iz materine utrobe, od krila majčina ti si Bog moj..”

Psalam 127,3 – “Evo: sinovi su Jahvin dar, plod utrobe njegova je nagrada.”

Psalam 139,13-15 – “Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu. Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. Dušu moju do dna si poznavao, kosti moje ne bjehu ti sakrite dok nastajah u tajnosti, otkan u dubini zemlje.”

Jeremija 1,5 – “Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih, za proroka svim narodima postavih te.”

Matej 6,25-26 – “»Zato vam kažem: Ne budite zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući. Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela?«»Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih?

Ivan 10,10 – “Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.«”

Ivan 3,16 – “Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

Rimljanima 13,9 – “Uistinu: Ne čini preljuba! Ne ubij! Ne ukradi! Ne poželi! I ima li koja druga zapovijed, sažeta je u ovoj riječi: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga.”

NAJNOVIJE!