Kako prepoznati Žig zvijeri?

Žig zvijeri nalazi se u Otkrivenju 13, a označava djelo lažnog proroka zvanog druga zvijer. Kako prepoznati Žig zvijeri?

Ovaj zli vođa, o kojem govori Otkrivenje 13, 11-15, natjerat će sve ljude da dobiju žig na desnu ruku ili čelo, a koji će se koristiti u svim komercijalnim transakcijama. Bez toga se neće moći izvršiti kupnja ili prodaja.

Druga zvijer učinila je da svi – veliki i mali, bogati i siromašni, robovi i slobodni ljudi – daju sebi udariti žig na desnu ruku ili na čelo. Nitko nije mogao ništa prodati ni kupiti ako nije imao žig s imenom Zvijeri ili s brojem njezina imena. Tko je mudar, neka odgonetne broj Zvijeri. To je broj čovjeka: 666. (Otkrivenje 13, 16-18)

Žig zvijeri: Kako ga prepoznati?

Živimo u vremenu obveznih cijepljenja, putovnica za cjepivo, diskriminacije cjepiva, ugradnje mikročipova … Puno je fokusa na biblijsko proročanstvo o Žigu zvijeri. Mnogi su se pitali: Mogu li obvezna cijepljenja i putovnice za cjepivo na kraju dovesti do uvođenja Žiga zvijeri?

Prva Ivanova 4, 3 kaže da je duh Antikrista već na ovom svijetu. U svijetu se događa puno stvari koje otkrivaju da bi vrijeme Antikrista moglo biti bliže nego što mislimo.
Dakle, prema Bibliji, kako možemo identificirati Žig zvijeri kada konačno stigne i koje su posljedice primanja ili odbacivanja Žiga zvijeri?

1. Žig zvijeri će se koristiti za trgovinu

Ne možete kupiti ili prodati ako niste primili Žig zvijeri. Stoga će ova oznaka s vremenom zamijeniti gotovinski sustav, kreditne kartice, bankomate, mobilni novac i tako dalje.

2. Žig zvijeri bit će nametnut većini svjetske populacije

Oznaku će dobiti bogati, siromašni, stari i mladi. Ljudima neće biti dat izbor. Osobe svih dobnih skupina i svakog ekonomskog i socijalnog statusa imat će oznaku.

3. Žig zvijeri bit će stavljen na desnu ruku ili čelo

Bit će postavljen ili ugrađen u ljudsko tijelo. Koristit će se za kontrolu stanovništva i prikupljanje informacija. Prema Otkrivenju 13, Žig zvijeri povezan je s obožavanjem Zvijeri. Nadalje, tehnološki se alat koji se koristi za trgovinu može koristiti i za druge stvari – poput prikupljanja osobnih podataka, povijesti transakcija, GPS lokacije, zdravstvenog stanja, emocionalnog stanja …

3. Žig zvijeri bit će stavljen na desnu ruku ili čelo

Stoga će oduzeti ljudima njihovu privatnost. Danas nekoliko zemalja i tvrtki diljem svijeta ugrađuje mikročipove u ruke i čelo pojedincima ili zaposlenicima u različite svrhe, poput osobne identifikacije i obavljanja novčanih transakcija.

4. Tko nema Žig zvijeri bit će izopćen iz društva

Bez oznake bit ćete isključeni iz društva. Doživjet ćete diskriminaciju. Poruka unutar sustava Zvijeri je: ili dobiješ Žig zvijeri ili gladuješ; ili dobiješ ili se suočiš s progonom i postaneš izopćenik.

Koje su posljedice prihvaćanja/odbacivanja Žiga zvijeri?

Biblija kaže da će svatko tko prihvati i primi Žig zvijeri doživjeti Božji gnjev. Stoga će primanje Žiga biti čin pobune protiv Boga, jer je netko svjesno ili nesvjesno povezan sa Sotonom i Antikristom.

Za njima je išao i treći anđeo glasno vičući: ‘Tko god se klanja Zvijeri i njezinu kipu i tko primi žig na čelo ili na ruku, pit će nerazvodnjeno vino Božjega gnjeva – već je natočeno u čašu njegove srdžbe. Bit će mučen ognjem i gorućim sumporom pred svetim anđelima i pred Jaganjcem. Dim njihovih muka diže se u vijeke vjekova. Ni danju ni noću nemaju počinka oni koji se klanjaju Zvijeri i njezinu kipu i koji su primili žig s njezinim imenom. (Otkrivenje 14, 9-11)

Za kršćane će odbacivanje Žiga zvijeri imati mračne posljedice. Biblija kaže da će sve vrste progona i nevolja doživjeti svatko tko ga odbaci. Takvi će se vjerojatno suočiti s financijskim problemima jer ne mogu kupiti ili prodati bez Žiga; bit će diskriminirani ili izbjegavani od ostatka društva i svijeta; neki se čak mogu suočiti sa smrtnom kaznom jer ne obožavaju Zvijer … Međutim, posljedice zbog odbacivanja Žiga zvijeri ne mogu se usporediti s duhovnim nagradama i vječnim životom koji će Bog dati onima koji ostanu vjerni Isusu Kristu i poslušni Božjoj Riječi.

PROČITAJTE JOŠ: