10 biblijskih stihova koji će vas razveseliti

Ovih 10 biblijskih stihova će vas razveseliti i uljepšati vam dan, bez obzira na sve nedaće, tragedije i loše vijesti. Božja Riječ je moćna.

Život u trenutku može postati težak. Iznenada nas nešto može rastužiti. Ponekad se samo pojavi problem nakon problema. Ima li olakšanja od svih nedaća, tragedija i briga na putu?

Bog vas voli i Biblija je puna prekrasnih stihova i obećanja koja će zasigurno uljepšati vaš dan i razveseliti vas!

10 biblijskih stihova koji će vas razveseliti

Neka vas ovi stihovi ohrabre! Bog je tako dobar! Čak i usred svega lošeg što se događa, možemo imati radost kada znamo da nas On voli i brine se za nas!

Evo 10 stihova za čitanje, pamćenje i razmišljanje tijekom teških trenutaka u životu.

1. “Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?” (Psalam 27, 1)

Bog je tvoj Spasitelj! Kako je to moćno! Krv Njegovog Sina potpuno pokriva sav naš grijeh! Nemamo se čega bojati, jer je Bog pobijedio u ratu! Dakle, slavi Boga!

2. Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj! On će se radovati tebi pun veselja, obnovit će ti svoju ljubav, kliktat će nad tobom radosno. (Sefanija 3, 17)

Jeste li ikad razmišljali o Bogu kao svome Ocu. On nije samo Onaj koji vas spašava, već se raduje nad vama i pjeva vam.

3. “Ponizite se dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme. Svu svoju brigu povjerite njemu, jer on se brine za vas.” (1. Petrova 5, 6-7)

Znajući da se Bog uvijek brine za mene, donosi mi osmijeh na lice.

4. “To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!” (Ivan 16, 33)

Gospodin je pobijedio! To vas treba radovati!

5. “U nevolji sva mi je utjeha što mi život čuva riječ tvoja.” (Psalam 119, 50)

Stojte snažno na Božjim obećanjima!

6. Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. (Rimljanima 8, 28)

Vremena su možda luda, stresna, pa čak i tragična, ali Bog će na kraju sve ispraviti. Zna da ga voliš, i to uopće ne uzima zdravo za gotovo!

7. Pojavila se doista milost Božja, spasiteljica svih ljudi. (Titu 2, 11)

Amen! Naše spasenje je kroz Isusa Krista milošću Božjom.

8. Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

Možda mislite da ste učinili neke neoprostive stvari, ali Bog će vam oprostiti ako se pokajete. Dođite Mu u molitvi i sve Mu priznajte.

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan
Foto: Pexels

9. Jer je Bog tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenoga Sina da onaj tko vjeruje u njega ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3, 16)

Ovaj stih vjerojatno jako dobro znate. Predivan dar i predivno obećanje kojeg se uvijek trebamo prisjetiti.

10. “Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” (Matej 11, 28)

Dođite k Isusu u svojim mukama, bolima, nevoljama i tuzi. On će vam pružiti odmor kroz svoju Riječ. Budite nasamo s Njim u molitvi. Budite spremni služiti Mu gdje god vas pozove.

PROČITAJTE JOŠ: