Gotovo 100 zaposlenika klinika za pobačaje želi dati otkaz nakon što su pogledali ovaj film

Chuck Konzelman, redatelj filma ”Unplanned” (‘Neplanirani) otkrio je Kongresu ovaj tjedan da gotovo 100 zaposlenika klinika za pobačaje žele dati otkaz nakon što su pogledali ovaj film za život.

Za vrijeme svog svjedočanstva Pododboru za sudbenog ureda za ustav Konzelman je rekao da je 94 radnika prišlo bivšoj direktorici Planned Parenthooda Abby Johnson i prema Pure Flix Insideru rekli su da žele dati otkaz, javlja Faithwire.

„Jedan posto djelatnika klinika za pobačaje u Sjedinjenim Država, nakon što su pogledali film odlučili su promijeniti svoje živote i ono kako zarađuju za život“, rekao je.

Proizvođač filmova Pure Flix bio je na Capitol Hillu kako bi govorio o navodnoj cenzuri filma na Twitteru i Googleu. U prvom vikendu krajem ožujka društveni medij privremeno je suspendirao promotivni korisnički račun filma na toj stranici.

”Neplanirani” govori o Jonhsonovoj osmogodišnjoj karijeri u Planned Parenthoodu i njezinom razgovoru o pokretu za život nakon što je gledala kako liječnik obavlja pobačaj putem ultrazvuka.

Ashley Bratcher, glumica koja utjelovljuje Johnsonicu u ovom vjerski nadahnutom filmu u četvrtak je ”tweetala” kako svakoga dana dobiva poruke od ljudi čiji su životi i umovi bili promijenjeni nakon što su pogledali ”Unplanned”.

Film je zaradio više od očekivane svote na vikendu otvaranja zaradivši 6,1 milijun dolara, što je više nego dvostruko više od predviđenog. Do danas je zaradio gotovo 16 milijuna dolara.