NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeS 12 godina se odlučila na čistoću do braka: Na dan vjenčanja,...

S 12 godina se odlučila na čistoću do braka: Na dan vjenčanja, suprug je pročitao pismo

Kada sam imala samo 12 godina, obećala sam da ću čekati sa seksom na budućeg muža. To zvuči kao lak zadatak s 12 godina, prije nego što se dogode pubertet i slatki dečki.

Poljubili smo se na kauču dok smo gledali film u podrumu njegovih roditelja. Upitao me želim li ići dalje, na što sam pretrnula.

Koliko dalje? Bih li trebala to odobriti i nastaviti? Trebam li reći ”ne”?

Pitanja su prolazila kroz moj um i u panici sam otišla do kupaonice, prije nego što sam odgovorila. Nakon čudnog razgovora, odvezla sam se kući, osjećajući se kao najveća gubitnica, koja se više ne sviđa ”cool” dečku. Osjećala sam se kao jedina djevojka u srednjoj školi koja nije mogla dovoljno dugo zadržati zanimanje dečka.

Sa sličnom situacijom susrela sam se i na fakultetu. Pognutih ramena vratila sam se u svoju sobu nakon razočaravajuće večeri i promrmljala si u bradu: „Čovječe, ovo je tako teško“!

Kada sam se vratila doma, znala sam točno što učiniti. Otišla sam u svoju sobu, otvorila vrata ormara i potražila onu malenu, tajnu kutiju koju sam držala u ormaru za ovakve dane. Poderala sam još jedan papir iz bilježnice i počela sam mu pisati još jedno pismo.

Započela sam kao i svako drugo.

Obećala sam da ću čekati na budućeg muža

„Dragi budući supruže“…

Vidite, kada sam imala samo dvanaest godina, obećala sam da ću čekati na budućeg muža. To zvuči kao lak zadatak sa dvanaest godina, prije nego što se dogode pubertet i slatki dečki. Dodajte tu hormone, vožnju, sastanke, fakultetske zabave i slatke dečke koji se pretvaraju u zgodne muškarce i OPAAA djevojko! Nije tako lagano.

VIDI OVO: Seks prije braka utjecat će kasnije na tvoj brak (na 9 načina)

No kada sam dala to obećanje, napisala sam pismo svom budućem suprugu. Zapravo sam ispunila praznine predloška, kojeg je odbor za čistoću davao nama srednjoškolcima, ali to je učinilo da nešto zatinja u mome srcu i tijekom godina, nastavila sam pisati svom budućem mužu, prije nego što sam vidjela njegovo lice ili znala njegovo ime.

Pisala bih kada bih se osjećala usamljeno ili kada bi čekanje bilo posebice teško ili čak kada bih osjećala da sam prešla granicu i kada bih se borila sa sramom. Pisala bih mu kada sam bila u vezama s drugim muškarcima. Govorila bih mu o svojim frustracijama, slomljenom srcu ili načina kako se molim za njega.

Pisanje mom budućem suprugu u tim razdobljima nekako je olakšalo moje terete. Učinilo je da čekanje izgleda više moguće, a nada koju sam imala opipljivijom. Dok je odrastao u pustinji Arizoni i kukuruznim poljima Indiane, za vrijeme dana kada je radio kako bi dobio stipendiju za fakultet, dok je igrao fakultetski nogomet, išao za Bogom kroz svoje nevolje, pisala sam mu. 03. rujna 2016., na jutro našeg vjenčanja, moj mladoženja je otvorio kutiju pisama, koje su bile adresirane na njega prije nego što sam uopće znala njegovo ime.

Otvoreno ću podijeliti posljednje pismo koje je pročitao, prije nego što se ”prebacio” od budućeg muža u ”muža zauvijek”, jer trebate uvidjeti da to shvaćam. Shvaćam da nije lako. Shvaćam da svi radimo pogreške. Shvaćam da se borimo i hrvamo sa sramom i nestrpljenjem i drugim ružnim stvarima. Možda trebate malo stvarnoga života, istinitih priča koje će podsjetiti vaše srce da je sve moguće i da je sve moguće otkupiti.

Stoga molim da će ovo posljednje pismo mom budućem mužu ohrabriti vas da napišete svoja, da se volite dovoljno da si oprostite i da volite Boga dovoljno kako bi On u vas posadio svoj Duh izdržljivosti i milosrđa.

Foto: Faithit.com

Dragi budući supruže,

Teško je za povjerovati da je ovo posljednji puta da ću pisati pismo budućem mužu; tebi jer za samo nekoliko kratkih sati ti više nećeš biti moj budući muž, nego ćeš postati moj muž zauvijek. Teško je vjerovati da je dan o kojem sam sanjala prije nego što smo se upoznali ovdje. Teško je vjerovati da naše ”zauvijek” počinje danas. Teško je vjerovati da imam privilegiju udati se za muškarca poput tebe; muškarca koji voli onako kako Isus voli, muškarca koji služi cijelim svojim srcem, muškarca koji je snažan i hrabar i muškarca koji dopušta da Bog vodi njegov život, bez obzira na cijenu.

VIDI OVO: 14 razloga zašto reći NE seksu prije braka

No s druge strane, to nije tako teško za povjerovati jer upravo takvom Bogu mi služimo; Bogu koji vjerno sve stvari izvede na dobro onima koji Ga vole. (Rimljanima 8, 28)

Kada sam imala trinaest godina, tata mi je dao prsten čistoće. Unutra su bile ugravirane riječi: „Prava ljubav čeka“. U tom trenutku obećala sam da ću čekati svoga budućeg muža i čak sam potpisala ugovor o čistoći bez oklijevanja (iako nisam imala pojma koliko će ova cesta biti teška). Bez obzira na to, nosila sam taj prsten od dana kada sam ga dobila i učinila sam sve kako bih ostala vjerna obećanju iz srednje škole, koje sam obećala svom zemaljskom ocu, nebeskom Ocu i tebi, mom budućem mužu.

Nije bilo uvijek lako čekati na tebe. Nije bilo lagano, kada bi dječaci izgubili zanimanje kada bih rekla ”ne”. Nije bilo lagano objašnjavati ljudima sve razloge zbog kojih sam vjerovala da je čekanje vrijedno, a da nisam ni znala tvoje ime. Znala sam da Bog stvara nešto što je puno ljepše od bilo čega što bih mogla zamisliti i da je to bilo vrijedno čekanja, čak i onda kada je bilo teško.

Kada sam osjećala kao da odustajem, pomislila bih na tebe i onda bih ti pisala. Sanjala sam o danu kada ću sva ta pisma dati čovjeku za kojeg sam se udala te da će on vidjeti koliko je on uistinu bio važan, davno prije nego što sam ga upoznala. Danas, ti si taj čovjek. Iako sam neka od njih izgubila, molim za to da ćeš cijeniti ta pisma koja sam ti pisala tijekom godina.

Foto: Faithit.com

Dok iskoračujem iz samačkog života u tajnovitost braka s tobom u Isusovo ime, dajem ti prsten čistoće kojeg je moj otac stavio na moju ruku kada sam bila trinaestogodišnja djevojčica. Na njegovom mjestu nosit ću vječnani prsten, kojeg ćeš ti danas staviti na moj prst, kao svojoj mladenki.

Ti si oduvijek bio moj budući muž kojeg je Bog odredio za mene, onaj za kojeg sam se molila, nadala se i čekala sve ove godine.

VIDI OVO: Gdje u Bibliji piše da je seks prije braka grijeh?

Iako je to bila duga cesta čekanja, Bog je išao sa mnom kroz sva razdoblja usamljenosti, slomljenih srca, gubitaka, frustracije i toliko toga više kako bi me pripremio za to da postanem žena vrijedna tvoje ljubavi. Kada gledam unatrag, svaki od tih koraka koji su nas doveli ovdje bili su itekako vrijedni. Bez sumnje znam da si ti toga vrijedan i da bih to prošla ponovno, da moram.

Stoga, dok danas hodam prema oltaru, želim da znaš kako vjerujem da je ovaj hod puno više od ceremonijalnog kretanja ili formalnosti. Svaki korak predstavlja korake kroz koje je Bog prošao sa mnom, kako bi me doveo do ovog trenutka, dok poduzimam ovaj veliki korak; postajem tvoja žena.

Danas, Bogu dajemo sve. Danas, jedno drugome dajemo sve.

Ne mogu ti izraziti kako sam preplavljena vjernošću i Božjom dobrotom time što me je blagoslovio s tobom kao mojim suprugom i radosno ti pružam ruku, svoje srce i svoj život, sada pa do završetka vremena.

Ljubavi,

tvoja vječna mladenka

To je moje pismo. Moje srce, sladunjavo i veselo na sve načine, izlilo je na stranicu ono što je izgledalo da zatvara tolike godine slomljenih srca, pogrešaka, sumnje i usamljenosti. Ako iz ovoga ništa ne možete uzeti, uzmite ovo: slično kako sam sama pisala pisma svome budućem mužu, dobri Gospodin napisao je vama najslađe ljubavno pismo svih vremena. Znate li što je to?

Ono kaže da vas vaša bol i vaše pogreške ne određuju niti vas, niti vaš brak, niti vašu čistoću. Isus to čini. To je to.

Autorica: Jordan Lee; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithit.com