citati Nicka Vujičića
Foto: Facebook

On je rođen s rijetkim oboljenjem – bez ruku i nogu. Nick Vujicic je dugo učio biti sretan, bez obzira na okolnosti. I uspio je. Danas, njegova hrabrost daruje nadu drugima – ne samo takvima kao on, nego i svim zdravim ljudima, prenosi uspesnazena.com.

Prikupili smo nekoliko njegovih citata iz njegove knjige “Živjeti slobodno”. Ovaj čovjek ima što reći o vjeri!

♥ Što vi mislite što trebam izabrati: da budem ljut na Boga zbog onoga što ja nemam ili da mu budem zahvalan za ono što vi imate?

♥ Moj cilj je da vas ohrabrim da prebrodite svoje probleme i teškoće, da biste mogli pronaći svoj put do sretnog života. Odreknite se života sa samosažaljevanjem u zamjenu za život sa svrhom.

♥ Zapamtite – akcija izaziva reakciju. Kada ste u iskušenju da napustite svoje snove, natjerajte sebe da pokušate još samo jedan dan, jedan tjedan, još jedan mjesec, još jednu godinu … Bit ćete iznenađeni onim što se događa kada konstantno odbijate odustati.

♥ Izazovi postoje da bi ojačali naša uvjerenja, a ne da bi nas pregazili.

♥ Ako ne možete dobiti čudo, postanite čudo.

♥ Kad vam se čini da vas sretni trenuci zaobilaze, stvorite sami takav trenutak.

♥ Nikada nisam sreo ogorčenu osobu koja je bila zahvalna. Niti zahvalnu koja je bila ogorčena.

♥ Nisu bitni neuspjesi, već da li ih prevazilazite.

♥ Motivacija vas vodi kroz dan, ali inspiracija vas vodi kroz život.

♥ Možda nemam ruke kojima bih mogao držati ruke svoje žene, ali da bih držao njeno srce, ni ne trebaju mi ​​ruke. Njezino srce je ono što želim držati.

♥ Postoje dvije vrste promjena koje imaju tendenciju da poremete način života na koji smo navikli. Prve su promjene koje se događaju nama. Druge su one koje se događaju bez nas. Prve ne možemo kontrolirati, ali možemo i trebamo kontrolirati ove druge.

♥ Strah je veći invaliditet nego nemati ruke i noge.

♥ Nije kraj sve dok vi tako ne odlučite.

♥ U čemu je poanta biti potpun izvana, ali prazan iznutra?

♥ Rizik nije samo dio života. Rizik je sam život. Između zone udobnosti i zone vaših snova je mjesto na kojem se odigrava vaš život. To je zona visoke anksioznosti, ali i mjesto na kojem otkrivate tko ste.

♥ Sve što bi napravio za sebe, uradi za druge. Ako bi mali čin suosjećanja postao tvoja svakodnevna navika, osjećao bi se jačim i oslobođenim od svojih boli i razočarenja. Ne treba očekivati ​​korist od velikodušnih dijela, ali dobra djela te mogu dovesti do iznenađujućih nagrada.

♥ Sindrom “Bio bih sretan kada bih imao to i to” je masovna obmana. Ako tražite sreću u običnim stvarima, nikada je nećete imati dovoljno.

♥ Svatko od nas se nada da će njegovo znanje i talent koristiti nečemu većem od samog plaćanja računa.

♥ Život je priča koju sami pišete.

IZVORUspesnazena.com