7 savjeta kako se boriti s požudom

Autor John Flavel, u svojoj knjizi ”Nečista požuda’ (Impure Lust) daje nam sedam savjeta kako se boriti s požudom.

1. Tražite od Boga čisto srce, obnovljeno i posvećeno spasonosnom milošću. Uvijek moramo započinjati sa srcem, jer je ono temelj svega ostalog (Mt 15,19). Moramo tražiti posvećujuću silu Duha Svetoga.

2. Hodite u strahu Božjem cijelog dana, s osjećajem Njegovog oka koji te promatra. Koliko je naše ponašanje upravljano onim što gledamo. Zaboravljamo da nas On vidi.

3. Izbjegavajte pokvareno društvo i zajedništvo s nečistim osobama; oni se povode za požudom. Ne zaboravite da ovo nije vezano samo za osobne kontakte, već i za ono čemu se prepuštamo gledajući filmove, čitajući knjige, časopise; internet.

4. Vježbajte se marljivo u vašem pozivu: to će biti odličan način za prevenciju od grijeha.

5. Obuzdajte svoje apetite: ne pretjerujte u ničem, pa ni u jelu. Ako niste disciplinirani u ovim područjima, kako ćete se disciplinirati u onim težim.

6. Oženite se i uživajte u vašem bračnom drugu kojeg ste izabrali. Seks je stvoren za naš užitak. Ono je Bogom dana zaštita protiv nezakonite požude.

7. Pazite da ne trčite za grijehom, a posebno za praznovjerjem i idolatrijom; jer Bog kažnjava ljude tako što ih prepušta njihovim opakim strastima (Rim 1,25-26)

NAJNOVIJE!