Ako budete poslušali Boga, ovo možete očekivati da će vam se dogoditi!

Poslušnost Bogu je neophodna za blagoslovljen kršćanski život, a ovih nekoliko istina će vam pomoći da razumijete poslušnost iz božanske perspektive:

Poslušnost Bogu u malim stvarima je prvi korak do većih blagoslova. Često puta najveći blagoslovi dolaze zbog naše želje da učinimo stvare koje nam se čine nebitnima. Da je Petar na Isusovu zapovijed rekao ne, propustio bi najveći ulov u svom životu. Ali zbog Petrove poslušnosti, Bog je učinio čudo koje se nikada neće zaboraviti.

Vaša poslušnost ima svoju korist za druge. Razmislite o ljudima koji su blagoslovljeni jer je Petar bio poslušan. Petrovi prijatelji imali su vrlo profitabilan dan – napunili su dvije mreže s ribom. Osim toga, imali su prilike svjedočiti o nadnaravnom događaju. Bog zbog naše poslušnosti nagrađuje i ljude koji su nam bliski – djecu zbog očeva, majke zbog djece, mužda zbog žene itd.

Poslušnost Bogu može zahtijevati da činimo stvari koje izgledaju besmislene. Naša poslušnost Bogu nikada ne bi trebala biti temeljena na nečemu razumnom ili što su uklapa u svjetovni način razmišljanja. Božji način djelovanja često nadilazi sva naša osjetila.

Ako smo poslušni Bogu, nikada se nećemo razočarati. Isti suvereni Bog koji čini da tvoje srce kontinuirano kuca i planete da se kreću, u mogućnosti je da se pobrine za sve okolnosti koje će se dogoditi, ako ste Mu poslušni.

Naša poslušnost dozvoljava Bogu da demonstira Svoju silu u našim životima. Ako smo voljni poslušati Njegovu riječ, tada će htjeti očitovati svoju iscjeljujuću i oslobađajuću silu u našem životu.

Poslušnost Bogu uvijek rezultira dubljim razumijevanjem. Kada smo mu poslušni On će nam sve više otkrivati Sebe.

Poslušnost Bogu rezultirat će dramatičnim promjenama u našim životima. Bog može revolucionizirati naš život. Za neke ljude, to m ože značiti promjena karijere, mjesta stanovanja ili izlazak iz bolesne veze. Jeste li voljni da Bog učini ono što On kaže, kada i kako On kaže da će to učiniti? Jeste li voljni predati Njemu sve posljedice?

Bez ispravnog odnosa s Kristom temeljenom na poslušnosti Njegovoj volji, nikada nećete imati zadovoljstvo, mir i sigurnost. Ništa vas u svijetu vas neće moći više zadovoljiti.

NAJNOVIJE!