Molitva za iscjeljenje od bolesti

Patite li od zimske prehlade ili možda od nekakve kronične boli godinama? Ili možda čak imate bolest koja je opasna po život? Je li vam teško moliti kada niste dobro ili možda osjećate kao da molite iste riječi uvijek iznova?

Kad se osjećamo bespomoćno, često se držimo kontrole kao da je splav za spašavanje, ali Krist nam govori da se držimo njega za vrijeme bolesti, kao i za vrijeme svake druge nevolje. On ima moć da nas izliječi, a također ima moć i da nas utješi i da nam novu nadu. Daje nam odmor kada smo umorni i mir kada smo nesigurni. Ako vam je teško moliti u teškim vremenima, niste sami; možete moliti koristeći riječi ispod!

„Isuse, ti kontroliraš sve dijelove moga tijela i ti znaš kada ne rade kako treba. Bolest mi donosi stres i krade vrijeme od svega onoga što želim raditi. Iskren sam, Gospodine. Ne volim biti bolestan. No, vremena poput ovih me vode da nađem odmor u tebi, i zahvaljujem ti na prilici da jednostavno čekam na tebe.

Dolazim danas k tebi i tražim tvoj dodir, Gospodine. Pomozi mi da budem strpljiv i dopustim ti da činiš ono što činiš. Ako su liječnici u ovo uključeni, daj im mudrost i hvala ti što si pružio pomoć koju trebam, kako god je ti odlučio pružiti. Bilo da je ovo vrijeme kušnje, ili jednostavno vrijeme da ti vjerujem, želim da ti moje odluke donesu slavu.

Kao moj Dobri Pastir, znam da ćeš me dovesti na tiha mjesta i iscijeliti mi dušu i tijelo. Vjerujem ti i želim slijediti tvoje vodstvo. Pomozi mi prihvatiti ovaj put ne kao prekid u mom osobnom planu, već kao priliku da dobijem snagu i duhovnu hranu za put naprijed. Ti si moj iscjelitelj i moj veliki liječnik. Gledam na tebe i zahvaljujem ​​za obećanja u tvojoj Riječi koja me uvjeravaju u tvoju prisutnost i pomoć.

Nauči me onome što želiš da naučim tijekom tih neugodnih vremena, Gospodine. Pomozi mi da ne istresam moju nelagodu na one oko mene i pokaži mi kako da budem dobar pacijent dok se oporavljam. U tim danima bolesti, Gospodine, ja ti vjerujem i tražim da me iscijeliš. A kad se oporavim, daj mi mudrosti da se prema svojem tijelu odnosim kao prema hramu tvojega Duha. Nestrpljiv sam da se vratim na noge i služim ti, ali shvaćam da ti se čak i u bolesti mogu približiti.

Hvala ti, Isuse!“

Autorica: Rebecca Barlow Jordan; Prijevod: Aleksandar J.

NAJNOVIJE!