NaslovnicaDuhovnostZarobljeni ste nekim grijehom? Postoji način da ga pobijedite!

Zarobljeni ste nekim grijehom? Postoji način da ga pobijedite!

Ako ste zarobljeni nekim grijehom kojega se ne možete osloboditi, možda vam ovi savjeti mogu pomoći da ga pobijedite.

Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa“. (Ivan 15, 5)

Volim priču o Davidu i Golijatu. Golijat, mišićavi div visok 2,8 metara došao je u dolinu terebintsku kako bi se suočio s mladim Davidom.

Ugledao je Davida kako ima praćku, na što je rekao: „Zar sam ja pas da na mene ideš štapom“? No David je odgovorio: „Ti ideš na me s mačem, s kopljem i sa sulicom. A ja idem na te u ime Gospodina nad vojskama, Boga vojske Izraelove, kojoj si se narugao“.

Nakon toga je David počeo trčati prema Golijatu. Volim ovo. David nije samo branio tlo na kojem je stajao, išao je u osvajanje. Nakon toga je zamahnuo praćkom, pažljivo naciljao i ispalio kamenčić poput vođene rakete.

Kamen je pogodio Golijata u čelo, nakon čega se srušio na tlo uz glasan udarac. David je prišao, izvukao Golijatov mač i odsjekao njegovu glavu.

Tako se suočava s divovima u životu. Srušite ga i odsiječete njegovu glavu. Prije nego što ste postali kršćanin, bili ste zarobljeni grijehom. No jednoga dana došli ste Kristu. Znate što Bog može učiniti i što je učinio za vas.

No onda ste se vratili u svoje stare, grešne obrasce i sada ste jadni. To je zbog toga što pokušavate živjeti u dva svijeta. Imate previše Gospodina da biste bili sretni u svijetu i previše svijeta da budete sretni u Gospodinu.

Kako se izvući iz toga? Isus je rekao: „Bez mene ne možete učiniti ništa“. (Ivan 15, 5) Ne morate biti rob grijeha. Niti jedan div ne bi vas trebao moći nadvladati ili provocirati. Možete živjeti u pobjedi koju je Isus kupio za vas na križu.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org