4 biblijska obećanja u koja se trebate pouzdati kada vas Sotona napada

Bog nam u svojoj Riječi daje neke smjernice kojih se trebamo držati kada prolazimo kroz duhovne napade.

Moćniji je onaj koji je u vama

U Prvoj Ivanovoj 4,4 stoji predivno obećanje: “Vi ste, dječice, od Boga i pobijedili ste ih jer je moćniji Onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu.” Neprijatelj djeluje u svijetu, ali Ivan obećaje da je Gospodin u nama prisutan po Duhu Svetom, s snažniji je od bilo kojeg duha antikrista ili zlog duha prisutnog u svijetu.

Bog je veći od naših srca

Apostol Ivan ponovno želi pomoći onima koji prolaze kroz duhovne napade pa piše: “Jer Bog je veći od našega srca i znade sve.” (1. Ivanova 3,20). Ponekad će nas neprijatelj pokušati optužiti ili šapnuti u uho kako ne možemo biti istinski kršćani. To nije od Boga. Ako nas naše srce optužuje, moramo znati da je Bog veći od našeg srca i onoga kako se osjećamo.

Neće uspjeti nijedno oružje protiv tebe skovano

Prorok Izaija je ovo pisao Izraelcima, ali isto načelo se može primjeniti i na kršćane danas, tako da možete ovo obećanje izgovoriti za sebe: “Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano. Dokazat ćeš da je zao svaki jezik što na te udari na sudu.” (Izaija 54,17a). Ne postoji oružje s kojim vas neprijatelj može napasti jer vas Bog nikada neće napustiti (Rimljanima 8,31) ili zaboraviti (Hebrejima 13,5b). Nitko nas ne može oteti iz Očevih ruku (Ivan 10,28-29), a to se odnosi i na sotonu i sve njegove demone.

Naoružani smo

Apostol Pavao nam daje zapovijed: “Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim.” (Efežanima 6,11). Ono uključuje bedra opasana istinom, oklop pravednosti, noge spremne za prenošenje evanđelja, štit vjere, kacigu spasenja i mač Duha (Efežanima 6,14-17).

Bog nas ne ostavlja bespomoćnima ili bez nade, već nam daje pobjedu u Kristu. Imamo Boga na našoj strani, a to je dovoljno jer je Isus već izvojevao pobjedu na križu. Mi se ne borimo za pobjedu, nego se borimo zato što smo pobjednici u Njemu.

NAJNOVIJE!