Kako Bog može iscijeliti naš jezik?

Prorok Izaija daje nam primjer kako možemo iscijeliti jezik.

1. Izaija se primakao Gospodinu i molio ga za viziju Božje svetosti: “Vidjeh Gospoda gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu” (Iz 6,1).

Svatko tko želi živjeti ugađajući Gospodinu mora neprestano odlaziti u njegovu nazočnost dok ne postigne viziju svetosti Božje. Svako iscjeljenje, svi pravi blagoslovi i sve pobjede započinju kod njegova prijestolja. To je mjesto gdje vidimo Boga u njegovoj svetosti!

2. U Božjoj svetoj nazočnosti Izaija je bio duboko osvjedočen da ima nečista usta. “Rekoh: ‘Jao meni, propadoh, jer čovjek sam nečistih usana, u narodu nečistih usana prebivam, a oči mi vidješe Kralja, Jahvu nad Vojskama'” (Iz 6,5).

Zašto je Izaija povikao: “Čovjek sam nečistih usana”? Jer vidio je Kralj Slave! Kad smo u nazočnosti Božjoj, naši prijestupi postaju nevjerojatno grešni. Svjetlo njegova svetog lica razotkriva sve što nije slično njemu!

3. Izaija je dopustio Gospodinu da ga dotakne i očisti svojim svetim ognjem. “Jedan od serafa doletje k meni: u ruci mu žerava koju uze kliještima sa žrtvenika; dotače se njome mojih usta i reče: ‘Evo usne je tvoje dotaklo, krivica ti je skinuta i grijeh oprošten'” (Iz 6,6-7).

Riječ Božja je žeravica, a Duh Sveti njezin je oganj! Upravo sada kroz ovu ste poruku bili dotaknuti Duhom Svetim; Bog želi staviti svoj oganj na vaš jezik i posvetiti ga. On to može za vas učiniti ako dopustite da vas njegova Riječ osvjedoči! On je Jedini koji to može učiniti. Vaše je jedino da priznate kao Izaija: “Jao meni, nečist sam!”

Neka ova riječ ode ravno do vašeg srca i očisti vas svojim ognjem. Priznajte: “Da, to sam ja, Gospodine. Neću dopustiti da ova riječ prođe mimo mene! Očisti moje usne i moj jezik. Očisti moja usta i moje srce!”

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!