Bog će obrisati svaku vašu suzu

Bog će obrisati svaku vašu suzu. Možda osjećate tugu, tjeskobu ili žalost. Ali dolazi dan kada će to postati stvari prošlosti.

Suze mogu predstavljati mnoge stvari koje se događaju u našem životu. Studije sugeriraju da pomažu u oslobađanju endorfina u našem tijelu i mogu smanjiti stres i nelagodu. Što kaže Božja Riječ?

Blizu je Jahve onima koji su skršena srca, a klonule duše spasava. (Psalam 34, 18)

David, kojega je Bog nazvao čovjekom po svom srcu, prolio je mnogo suza. David je u psalmu 6 napisao:

“Iznemogoh od pusta jecanja, u noći postelju plačem zalijevam, suzama ležaj natapam.” (Psalam 6, 6)

Job je bio još jedan čovjek koji je iskusio veliku bol i patnju. Rekao je: “Moje su mi boli zagovornice; oči moje u suzama gledaju u Boga” (Job 16, 20). Svatko ponekad prolazi kroz razdoblje povrijeđenosti, patnje, tuge i boli. Možda se osjećamo kao da nikad neće prestati.

Bog je s nama u svakom trenutku

Puno puta se možemo osjećati tjeskobno, zbunjeno ili preplavljeno. Možemo se čak osjećati frustrirano i bijesno zbog problema u našem životu. U redu je i vikati Bogu.

“Moje oči liju suze bez prestanka, jer prestanka nema dok ne pogleda i ne vidi Jahve s nebesa.” (Tužaljke 3, 49-50)

Bog vidi svaku našu suzu. David je napisao: “Ti izbroji dane mog progonstva, sabrao si suze moje u mijehu svom. Nije li sve zapisano u knjizi tvojoj?” (Psalam 56, 8). Bog se brine za nas u svakom trenutku, čak i kad se osjećamo tjeskobno ili uplašeno.

Ponekad, čak, možemo proliti suze olakšanja, zahvalnosti ili radosti. One poteku kada osjećamo da smo pošteđeni poteškoća ili smo izvojevali pobjedu. Bogu je stalo i do tih suza.

Možda ne znamo kada dolazi kraj našim poteškoćama, ali dolazi.

Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi. (Psalam 126, 5)

Bog će obrisati svaku vašu suzu

I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu. (Otkrivenje 21, 4)

Bog jasno pokazuje svoju ljubav prema nama i svoju želju za završetkom svih patnji i nevolja. Biblija je govori o čovječanstvu koje neprestano bira put grijeha koji rezultira patnjom, dok naš Bog, pun ljubavi, nudi oproštenje i život koji rezultira blagoslovima.

Božji je plan pretvoriti našu tugu u smijeh, a našu bol u radost.

“I da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna.” (Izaija 61, 3)

Bog obećava da će jednog dana sve učiniti novim. Svi koji su vjerovali u Njega kao svoga Spasitelja i Gospodina uživat će cijelu vječnost s Njim. Smrt i bol postat će stvari prošlosti, a Bog će obrisati svaku suzu s naših očiju i darovati vječnu radost svojoj djeci.

PROČITAJTE JOŠ: