Zašto se za one koji ljube Boga poteškoće povećavaju?

Zašto se mnogi vjernici suočavaju sa nesagledivim trpljenjima? Zašto se za one koji duboko ljube Boga poteškoće povećavaju?

Mi jednostavno ne možemo objasniti zašto se mnogi pravednici suočavaju sa nesagledivim trpljenjima. Zašto se za one koji duboko ljube Boga poteškoće povećavaju?

“Sve je to da se nauče strpljivosti.”

“To uči narod Božji da se više pouzdaje u njega.”

Doista? Jesu li to stvarni razlozi ili su to samo otrcane fraze? Za one koji podnose opasne krize, takve su izjave sigurno bez značenja.

Tijekom nedavnog razdoblja velikoga osobnog testiranja, pitao sam Gospodina: “Ako moram naučiti neke lekcije iz ove sadašnje kušnje, molim te nauči me.”

Duh je jasno progovorio mom srcu: “Tvoja sadašnja nevolja nema ništa s kažnjavanjem. Zapravo, ona uopće nema ništa s ovim svijetom. Tvoja snažna, dugotrajna kušnja u vezi je s vječnošću. Pripremam te za tvoju službu i djelo u mom kraljevstvu.”

VIDI OVO: 12 razloga zbog kojih vas Bog može pozvati na patnju

Dragi sveti, vjerujem da smo u procesu odbijanja od svega što je od ovoga svijeta. Bolovi koje sad podnosimo strašni su porođajni bolovi. Bog je dopustio da nam ljudska snaga tako oslabi da se potpuno prestanemo boriti i da dopustimo njemu da nas vodi ostatak puta.

Postoji jedna stara evanđeoska pjesma:

Uskoro, kad jutro svane, kad se sveti Božji kod kuće skupe, pričat ćemo kako smo pobijedili i razumjeti to bolje uskoro.

Svjedočio sam o Božjoj dobroti čitav svoj život. A u novom svijetu koji dolazi, pričat ću tu priču širom neba, priču o tome kako je stvaran, blizak i milosrdan Isus bio meni u mojim najgorim vremenima. Slava Bogu!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!