Bog može upotrijebiti teška vremena za naše dobro

„Bijasmo prekomjerno — preko snage — opterećeni, te smo već strepili i za život. Ali sami u sebi primismo smrtnu osudu, da se ne bismo uzdali u sebe, nego u Boga koji uskrisuje mrtve“ (2. Korinćanima 1,8b-9).

Je li Isus patio? Je li ponekad bio usamljen? Je li bio kušan obeshrabrenjem? Je li bio neshvaćen, klevetan i nepravedno kritiziran?

Naravno! Nitko od nas nije izuzet od patnje, usamljenosti, obeshrabrenja ili nepravednih kritika, jer Bog razvija u nama Kristovu narav, a da bi to učinio, mora nas provesti kroz sve okolnosti u životu kroz koje je proveo Krista.

Znači li to da Bog uzrokuje tragedije? Ne. Bog je dobar, i neće prouzročiti zlo ili učiniti zlo. No, Bog može koristiti mračna i stresna razdoblja za dobro. Upotrijebit će ih kako bi nas naučio da se pouzdajemo u njega, da nam pokaže kako pomoći drugima, te da nas približi drugim vjernicima.

Biblija u 2. Korinćanima 1,8b-9 kaže: „Bijasmo prekomjerno — preko snage — opterećeni, te smo već strepili i za život. Ali sami u sebi primismo smrtnu osudu, da se ne bismo uzdali u sebe, nego u Boga koji uskrisuje mrtve“.

Dakle, što biste trebali učiniti kada prolazite teška vremena?

Prvo, odbijte obeshrabrenost. Zatim, sjetite se da je Bog s vama. Konačno, oslonite se na Božju zaštitu i vodstvo.

Svi prolazimo kroz teška razdoblja. Razlika kod onih koji vjeruju u Isusa nije odsutnost sjene, već prisutnost Svjetla.

Odgovorite na pitanja:

  • Koja stresna ili teška iskustva u vašem životu vidite da je Bog koristio za dobro?
  • Kako ste se naučili oslanjati na Boga kroz teška razdoblja u vašem životu?
  • Što ste naučili o Tijelu Kristovom kroz teška vremena u vašem životu?

Autor: Rick Warren; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!