5 stvari koje Isus želi da žene znaju

Žene, stvorene na Božju sliku baš kao što je i čovjek, do danas ostaju ključni i dragocjeni dio Isusove službe.

Koje stvari Isus želi da žene znaju? Ožujak je povijesno 31-dnevni mjesec posvećen ženama. Ne samo da im ovaj mjesec posvećuje pažnju, nego kao što je Billy Graham jednom napisao: „Isus je častio žene i učinio ih važnim dijelom svoje službe.“

Žene, stvorene na Božju sliku baš kao što je i čovjek, do danas ostaju ključni i dragocjeni dio Isusove službe. On poziva žene posvuda da odgovore na Njegov poziv, prožive veliku avanturu i slijede ga.

Je li istina da se žene previše ne vrednuju u Bibliji?

Danas, 8. ožujka, kada se slavi Međunarodni dan žena, razmislite o sljedećih pet istina koje Isus želi da žene znaju:

Društvo ne određuje vašu vrijednost.

Bog vas vidi kao svoje lijepe kreacije. Važne ste, bez obzira na vašu poziciju u životu. Samarijanka na zdencu vjerojatno je mislila da je Isus bio van pameti kada je započeo razgovor s njom. On je bio Židov. Ona nije. Židovi se nisu družili sa Samarijancima. Ali Isus jest. A otišao je i korak dalje otkrivši joj da je Sin Božji. To je promijenilo njezin život, a njezino svjedočanstvo utjecalo na živote Samarijanca oko nje (Ivan 4,1-42).

Stvorene ste sa svrhom.

Bilo da sklapate poslovne ugovore ili pregovarate s mališanima, ovdje ste s razlogom. Bog ima avanturu ispred vas koja može imati dalekosežne posljedice, ako imate dovoljno hrabrosti da mu se pridružite i slijedite ga. Sjetite se mlade Marije koja je stavila na stranu svoje strahove i odlučila vjerovati Bogu kad je saznala da će roditi našega Spasitelja. Ili Marije Magdalene koja je ozdravila od demonske opsjednutosti i provela svoj život slaveći Isusa. Ostala je uz Njega tijekom Njegovog raspeća i smrti, i vratila se pomazati Njegovo tijelo ono nedjeljno jutro kad je uskrsnuo. Upravo se njoj Isus prvi put ukazao i podijelio poruku o svom uskrsnuću (Marko 16,9).

stvari koje Isus želi da žene znaju
Foto: Pixabay

Milost je predviđena i za vas.

Propustili ste svoj let ili zabrljali neko izvješće na poslu. Ili možda zaboravili da je vaš red da donesete grickalice na nogometnu utakmicu vašeg djeteta. Ljudsko ste biće. A Isus vas voli upravo takve kakvi jeste. Razmislite o ženi koju su doveli do hrama, optužili za preljub (Ivan 8,10-11). Religiozni vođe su rekli da je treba kamenovati do smrti. Isus je eliminirao opasnost kada je rekao: „Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen na nju!“ Jedan po jedan su se razilazili dok nisu ostali samo žena i Isus. Gdje su njezini tužitelji? Svi su otišli. Isus joj je rekao: „Ni ja te ne osuđujem. Idi i ne griješi više!“

Nemojte se bojati ustrajati u molitvi.

Nemojte brkati silne molbe s prigovaranjem. Ne možete istrošiti Isusa, zato ga uporno tražite. Posegnute za Njim i nemilosrdno ne puštajte. Unatoč pritisku mase na Njegovu putu kroz Kafarnaum jednoga dana odvojio je vrijeme da bi zapazio i oslobodio ženu koja je očajnički posegnula za Njegovim iscjeljujućim dodirom (Marko 5,21-34). Istog dana je odgovorio na molbe nadstojnika sinagoge, kada je podigao njegovu kćer od mrtvih (Marko 5,35-43). I vi imate nešto na umu. Posvetite vrijeme i podijelite to s Isusom.

Niste pozvani nad svime upravljati.

Kao kćer Svevišnjega, pozvani ste prepustiti cijeli svijet u Njegove ruke, gdje mu je i mjesto. Vaše mjesto je pod nogama našeg Spasitelja. Isus potvrđuje to prilikom posjete doma Marije i Marte (Luka 10,38-42).

Marta se užurbala oko pripreme za Isusov posjet, pa je sve moralo biti baš savršeno. No, kad mu se požalila da njezina sestra ne pomaže, nježno ju je podsjetio: „Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. A Marija je izabrala dobar dio koji joj se neće oduzeti.“ Drugim riječima, smiri se i promijeni poziciju, Marta. Postavljanje stola je važno, ali provođenje vremena s Isusom mora biti na prvom mjestu.

To je pet istina, a evo još jedne: Isus vas voli. Je li On prvi u vašem životu danas?

Autorica: Kellie Van Gilder; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Billygraham.org

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!