Zašto zvijer u filmu „Ljepotica i zvijer“ sliči na Bafometa?

Uzrujava li još nekoga činjenica da je „zvijer“ u Disneyevoj novoj obradi filma „Ljepotica i zvijer“ jarac-muškarac s veoma dugim rogovima koji uvelike podsjeća na Bafometa?

U Disneyevoj animiranoj verziji filma Ljepotica i zvijer iz 1991. „zvijer“ je veoma sličila na nježnog lava. Imao je par malih rogova koji su nazirali iz njegove glave, ali mogli su se lako zamijeniti za pramen kose. No, ovoga se puta „zvijer“ prikazuje kao hibridnog jarca-čovjeka s ogromnim rogovima koji vire iz glave. I naravno, svatko tko je upoznat s okultnim zna da je najpoznatiji jarac-muškarac na cijelom svijetu upravo Bafomet – službeni simbol Sotonističke crkve. Je li moguće da je sličnost između ove „zvijeri“ i Bafometa puka slučajnost?

Godine 1856., Eliphas Levi nacrtao je svoju sramotnu sliku jarca-čovjeka koji je postao poznat kao „Bafomet“. Od tada, njegov crtež se počeo blisko povezivati s đavlom, i na kraju ga je Sotonistička crkva usvojila kao službeni simbol. Wikipedija kaže:

„Levijev Bafomet je izvor kasnije tarot slike Đavla dizajna Rider-Waite. [3] Koncept pentagrama okrenutog prema dolje na njegovu čelu uvećan je od strane Levija zbog kontroverze (bez ilustracije) na temu Jarca Mendesa postavljenog unutar takvog pentagrama, koji je u suprotnosti s mikrokozmičkim čovjekom postavljenim unutar sličnog, ali uspravnog pentagrama. [59] Stvarna slika jarca u pentagramu okrenutom prema dolje prvi put se pojavila 1897. u knjizi La Clef de la Magie Noire autora Stanislas de Guaita. [60] Upravo je tu sliku kasnije kao službeni simbol – nazvan sigil Bafometa – usvojila Sotonistička crkva, a i dalje se koristi među sotonistima.“ [61]

S vremenom je simbol Bafometa postao sve istaknutiji u okultnom svijetu.

U posljednjih nekoliko godina, Sotonistički hram je napravio nacionalne naslove pokušavajući podići statue Bafometa u nekoliko većih gradova:

„Godine 2014. Sotonistički hram je zatražio da kip Bafometa od 2,6 m stoji uz spomenik Deset zapovijedi kod zgrade Oklahoma State Capitol [65]; kao razlog za podizanje spomenika navodi se „poštivanje različitosti i vjerskih manjina“. [66] Nakon što je spomenik Deset zapovijedi uništen, plan da se podigne kip Bafometa stavljen je na čekanje, jer Sotonistički hram ne želi da njihov kip stoji sam uz zgradu Oklahoma State Capitol. [67] Vrhovni sud Oklahoma proglasio je sve vjerske prikaze ilegalnima [68], a 25. srpnja 2015. kip je podignut u blizini skladišta u Detroitu, kao simbol modernog Sotonističkog pokreta. [69] [70] Sotonistički hram može poslati kip u Arkansas gdje se predlaže još jedan spomenik Deset zapovijedi.“ [71]

Ovdje možete vidjeti fotografije tih kipova Bafometa. Dakle, zašto ova nova „zvijer“ u filmu Ljepotica i zvijer toliko sliči tim kipovima?

Ni u jednoj drugoj verziji Ljepotica i zvijer „zvijer“ se ne prikazuje kao jarac-čovjek.

Je li to svjesna odluka od strane producenta filma ili samo slučajnost?

Do sada je najveća kontroverza u vezi filma bila činjenica da prvi Disneyev film ima značajku „isključivo gay trenutka“, a to je potaknulo Franklina Grahama i mnoge druge vođe da pozovu sve kršćane na bojkot filma.

Nažalost, bojkot nije imao mnogo utjecaja, jer je Ljepotica i zvijer diljem svijeta zaradila zapanjujućih 350 milijuna dolara samo tijekom prvog vikenda:

„Film Ljepotica i zvijer zaradio je 180 milijuna dolara u inozemstvu i dodatnih 170 milijuna dolara na domaćem tržištu, što je pravi rezultat za 160 milijuna uloženih u film. U znak njegove popularnosti, Ljepotica i zvijer je na vrhu po prodaji karata gotovo na svim mjestima gdje se film prikazuje. Bajkovita romansa zaradila je 44,8 milijuna USD u Kini, 22,8 milijuna USD u Velikoj Britaniji, 11,9 milijuna USD u Južnoj Koreji, 10,7 milijuna USD u Njemačkoj i 7,6 milijuna USD u Italiji. Ljepotica i zvijer čak dobro prolazi i u Rusiji, gdje je premijera zasjenjena kontroverzom zbog gay obilježja. Ruske vlasti su ocijenile film oznakom za odraslu publiku i time ograničile pristup mlađoj publici. Rusija ima niz anti-LGBT zakona.“

Naravno, LGBTQ zajednica je to vidjela kao veliku pobjedu u njihovu korist. Ono što slijedi dolazi sa istaknute web stranice koja promiče homoseksualnost:

„Ovo je najveća vikend premijera ikada vezano za gledanje filma uz roditeljski nadzor i Disneyevu fantaziju, nadmašivši Gospodaricu zla, Knjigu džungle i Pepeljugu. Stručnjaci predviđaju da će ovim tempom Ljepotica i zvijer u prodaji ulaznica možda probiti 1 milijardu USD.

„GLAAD, LGBT medijska organizacija, zapanjena je uspjehom. „Uključivo pripovijedanje se plaća“, tweetala je direktorica Sarah Kate Ellis.

„To šalje poruku LGBTQ djeci da su važna“, objavila je zajednica na društvenim medijima, uz hashtag #TeamLeFou, oznaku za solidarnost s prvim Disneyevim jasno vidljivim gay obilježjem.

Film nikada ne bi zaradio toliko novca bez milijuna evanđeoskih kršćanskih obitelji koji će ga ići gledati.

To je vrsta otpada za kojeg se oduvijek znalo da dolazi u posljednjim danima, ali još uvijek zna šokirati. Ono čime rado hranimo naš um utvrđuje ono tko ćemo na kraju postati. Stoga, kad gutamo na tisuće sati „programiranja“ kojima nas velike medijske korporacije hrane, ne treba nas iznenaditi da naša sadašnja kultura odražava njihov sustav vrijednosti.

Što se tiče filma Ljepotica i zvijer, samo uzmite u obzir vrijednosni sustav direktora. Ono što slijedi dolazi od Olive Branch Report:

„Direktor filma Ljepotica i zvijer Bill Condon, 61, rođen u New Yorku, a odrastao u irskoj katoličkoj obitelji, otvoreni je homoseksualac i ima visceralnu mržnju prema kršćanstvu.

Pete Baklinski za LifeSiteNews, 17. ožujka 2017. godine, izvještava da je u intervjuu za Passport Magazine 2007., Bill Condon rekao da ima želju „istrgati stranice iz Biblije“.

Kada su milijuni dolara u pitanju, vrlo malo toga se događa „slučajno“.

Netko treba pitati ljude zadužene za ovaj film zašto „zvijer“ toliko liči na Bafometa.

Nažalost, mislim da većinu ljudi nije briga, čak i da nam se kaže da je to učinjeno namjerno, a to je još jedan pokazatelj koliko daleko padamo kao društvo.

Autor: Michael Snyder; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Charisma News

NAJNOVIJE!