Ako ste u nečemu doživjeli Božji blagoslov, OVO nikada ne smijete smetnuti s uma!

Bog vas želi blagosloviti i iskazati vam naklonost. On čezne obogatiti vaš život, brak i duhovni život. Želi vam dati mudrost, razumijevanje i moć rasuđivanja tako da vaše odluke vode do blagoslova u vašem životu.

Jednom kad primimo blagoslove Božje moramo biti pažljivi da ih ne pretvorimo u nešto sebično.

Luka 12,16 nam govori o čovjeku koji je bio blagoslovljen: “Nato im (Isus) iznese usporedbu: ‘Bijaše neki bogataš čije polje obilno urodi.'”

Bog je darežljiv i voli izliti svoje darove na svoju djecu. Ali ova priča brzo poprima pogrešan zaokret, kad vidimo da ovaj čovjek “poče razmišljati u sebi: Što da učinim? Nemam više u što skupiti ljetine” (Lk 12,17).

Kakva je to bila ljetina? Sve pripada Bogu, zbog toga je ovaj čovjek pokazao svoju sebičnu narav. Počeo je gledati na sve svoje talente, odnose s ljudima, mnoge darove od Boga, kao na stvari koje treba iskoristiti za sebe. Ta sebičnost započela je prodirati u samu građu onoga što je stvarno bio.

“Ovako ću – reče – učiniti: razvalit ću svoje žitnice te sagraditi veće pa ću u njih skupiti svoju pšenicu i svoja dobra. Tada ću reći svojoj duši: ‘Dušo, imaš mnogo dobra u zalihi za brojne godine, počivaj, jedi, pij, uživaj'” (Lk 12,18-19).

Bog voli blagoslivljati svoju djecu, ali on vodi brigu o tome što ćemo činiti s blagoslovima. Koji je njegov naum u blagoslivljanju? Je li to samo da gomilate dobra na sebe i stvarate savršenu čahuru udobnosti koju ste uvijek željeli? Ne! Kao što vidimo iz samog početka njegova saveza s čovječanstvom, blagoslovljeni ste da blagoslivljate druge!

Autor: Gary Wilkerson

NAJNOVIJE!