5 opasnosti s kojima se suočavaju kršćani koji ne žele čitati Sveto pismo

Riječi. Ponekad se čini da su samo to – riječi. Ali riječi mogu imati veću težinu ovisno o tome tko ih govori. Riječi prijatelja ili člana obitelji će biti važnije od onih koje izgovaraju poznanici.

Na isti način, jer je naš odnos s Bogom od najveće važnosti nama kao Kristovim sljedbenicima, moramo obratiti pozornost na riječi koje nam govori. Primarni način na koji Bog govori je kroz Bibliju. Čitanje Biblije je jedna od najvažnijih duhovnih disciplina u kojoj moramo napredovati, a ako je propustimo može biti opasno za nas.

Slijede pet opasnosti s kojima se suočavamo kada ne želimo upoznavati Pismo.

Nepoznavanje Isusa

Cijela svrha Biblije je Krist. Rečeno je da svaka priča, pjesma, proročanstvo i poslanica ukazuje na Isusa. Ivan 1,1 kaže: “U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.” Poznavati Božju riječ je poznanati Isusa sve dublje i dublje, što je cijela svrha kršćanstva. Nismo pozvani da gradimo religiju, već odnos s Isusom, a Božja Riječ je osnova za to.

Otvrdnuće srca

Najveći problem koji mi kao grješnici imamo nisu naša loša djela, već naša loša srca. Svako srce je otvrdlo grijehom i potrebno je da bude omekšano. To Božja riječ čini. Ezekiel 36,26 kaže: “Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. “

Pad u grijeh

Ako želimo biti daleko od grijeha, moramo znati Božje zapovijedi, a Božje zapovijedi su zapisane u Njegovoj Riječi. Psalam 119,11 kaže: “U srce pohranih riječ tvoju da protiv tebe ne sagriješi.” Iako popis pravila nije glavni u Božjoj Riječi, ona i dalje predstavljaju Božja upute za nas.

Propuštanje obećanja

Božja savezna obećanja nam dolaze ne na temelju onoga što mi radimo, već na temelju onoga što Bog jest. Upoznajemo Boga najbolje čitajući o Njemu u Njegovoj Riječi, i iako ne možemo u potpunosti shvatiti Boga, definitivno ga možemo bolje razumjeti čitajući Njegovu Riječ.

Nedostatak ploda

Čitanje Božje riječi obećava uspjeh – ili “plodonosan život”. Puna je načela i bezvremenskih istina koje su osnova našeg smisla postojanja i kako to možemo ispuniti. Jošua 1,8: “Neka knjiga Zakona bude na ustima tvojim: razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi vjerno držao sve što je u njoj napisano: samo ćeš tada biti sretan i uspjet ćeš u pothvatima.”

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!