4 razloga zašto ne vjerujem u evoluciju

Postoji nekoliko razloga zašto ne vjerujem u evoluciju, a ovo su četiri temeljna.

Nedostatak fosilnih dokaza

Postoje milijuni fosila na zemlji i ispod zemlje, i milijuni vrsta koje su živjele i koje žive na zemlji, ali ne postoje fosili koji bi jasno pokazali evolucijski prijelaz jedne vrste u drugu. Stoga, zbog nedostatka prijelaznih fosila ne vjerujem u evoluciju. Broj skupljenih, dokumentiranih i kategoriziranih fosila ogromno je narastao od Darwinovog doba.

Broj fosila navodnih milijuna i milijuna godina evolucije trebao nam je dati ogromne brojeve, milijarde fosila, iz kojih bismo pronašli barem jednu vrstu koja je evoluirala u drugu. Ili barem nekoliko prijelaznih fosila koji bi pokazali sami prijelaz. Stoga, trebali bi postojati milijuni prijelaznih fosila za proučavanje. Gdje su? Pronalazak jedne karike nije ništa ako nedostaje cijeli lanac.

Nemogućnost da se život dogodio nasumično, čistom srećom

Teorija o tome kako je život počeo kada su se DNK, RNK i proteini formirali slučajno, ili kada su se kemikalije spojile, nikada nije konkluzivno potvrđena, ni u jednom laboratoriju (problem abiogeneze). Isto vrijedi i za nastanak DNK i RNK. Svaki eksperiment koji je pokušao stvoriti život pokazao je kako se aminokiseline raspadnu čim se umjetno stvore.

Aminokiseline dolaze u dva oblika koji se zovu desna i lijeva aminokiselina, zbog toga što je jedna refleksija druge. Proteini koji se nalaze u lijevoj aminokiselini spajaju se s okolnim proteinima. Međutim, ako se uvede desna aminokiselina, mijenja se oblik proteina i on neće funkcionirati u živućoj stanici.

Zakon uzroka i posljedice

Zakon kaže da svaka posljedica ima uzrok van sebe. Ateističke teorije tvrde kako je vremenska ispraznost ili kvantni poremećaj nagomilao čestice koje su proizvele masu, stvorile gustu kuglu mase pod nazivom ylem koja je pak eksplodirala u Velikom Praksu, i tako je stvoren sam svemir s prirodnim zakonima. Ali, odakle je to došlo? Oni doslovno pretpostavljaju da je nešto nastalo od ničega, i da je ništa stvorilo nešto, što je kontradiktorno zakonu uzroka i posljedice. Pokojni Carl Sagan je rekao kako je prije nekoliko milijardi godina svemir eksplodirao u postojanje. Ali zar nije trebao postojati prije nego je „postao“?

Nije u skladu sa znanstvenom metodom

Ovo su koraci kojim se ustvrđuje istinitost hipoteze, i zove se znanstvena metoda:

  • morate promatrati
  • ono mora poštivati prirodne zakone
  • mora biti empirijski testirano
  • ako su zaključci na vidiku, formira se hipoteza
  • stvorite eksperiment koji će testirati hipotezu
  • provjerite podatke kako biste prihvatili ili odbacili hipotezu
  • ako je potrebno, postavite novu hipotezu
  • ona mora biti opovrgljiva

S obzirom da se istinitost evolucije ne može empirijski dokazati, i ostavljeni smo samo sa hipotezom, evolucija se ne može potvrditi znanstvenom metodom. Zapravo, evolucija je primjer loše znanosti, a još gora kao hipoteza.

Zaključak

Zašto sam ovo napisao za one koji vjeruju u Boga? Možda ne vidimo potrebu za ovim, ali naša djeca i unuci trebaju to znati zato što će ih obrazovne institucije grditi i podcjenjivati sa slabim teorijama kako bi posumnjali u Boga spasitelja. No činjenica je da nemam dovoljno pouzdanja u evoluciju.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!