Čuje li Bog naše tihe molitve ili se moramo moliti na glas?

Da, možemo moliti tihe molitve u sebi, kao i na glas jer Bog čuje naše misli, kao i naše glasove. Prije svega, Biblija nas uči kako Bog zna sve. (1. Ivanova 3, 20)

Ovo također znači i to da poznaje i naše misli, jer su one uključene u ono da ”zna sve”. Stoga, možemo se moliti tiho, jer će Bog znati što su naše molite. Biblija nas jasno uči o tome da Bog poznaje naše misli.

„Gospodin poznaje misli čovjeka, kao da su samo dah“. (Psalam 94, 11)

„Ti znaš kada sjednem i kada ustanem. Razumiješ moje misli izdaleka“. (Psalam 139, 2)

„A Isus, budući da je znao što misle, reče: „Zašto zlo mislite u srcima? Je li lakše reći: „Grijesi su ti oprošteni“! ili „Ustani i hodaj“? (Matej 9, 4)

VIDI OVO: Je li u redu moliti se u sebi?

„Jer je znao njihove misli, Isus im reče: „Svako kraljevstvo koje je unutar sebe podijeljeno propast će. Svaki grad koji je podijeljen unutar sebe neće opstati. Ako sotona istjeruje sotonu, onda je njegovo kraljevstvo unutar sebe podijeljeno. Kako takvo kraljevstvo može opstati“? (Matej 12, 25)

S obzirom na to da nam je Bog rekao da Mu se molimo i s obzirom na to da On poznaje naše misli, onda On zna i ono što mislimo prije nego što zamolimo kao i onda kada zamolimo. Molitve na glas i tihe molitve jednako vrijede pred Bogom. On čuje obje molitve.

Autor: Matt Slick; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Carm.org