7 otrova koji truju vašu dušu: Nesretne osobe uglavnom dijele ove osobine

Sedam otrova koji vam truju dušu i upropaštavaju život
Foto: Pexels

Svakodnevno radimo određene stvari koje nas mogu samo učiniti nesretnim, a onda se pitamo zašto nam ne ide dobro i žalimo se. Evo što trebate promijeniti:

Negativnost

Negativnost nije dobra za nikoga. Ako ste negativni, samo ćete praviti lošije stvari. Ne možete očekivati da vam ide dobro ako samo razmišljate o nečemu lošem, piše Megagiga.

Promijenite misli, a mjesto o neuspjehu, vi razmišljajte o onome što apostol Pavao savjetuje: ”Uostalom, braćo, što je god istinito, što je časno, što je pravedno, što je sveto, što je ljubezno, što je slavno, što je god kreposno, i što je god hvale vrijedno, to mislite!” (Filipljanima 4,8)

Nesigurnost u sebe

Ako ste nesigurni u sebe, samo ćete sebe sputavati. Kako da drugi vjeruju u vas, kada vi to ne radite?

Želite se svima svidjeti

Ne možete se svima svidjeti, to prihvatite. Bitno je da imate osobe koje vas razumiju, ne mora to biti puno njih, ako one vrijede. Trudite se biti boljom osobom, a ne da cijelo vrijeme ugađate drugima, samo da bi vas prihvatili.

Mislite da se loše stvari događaju samo vama

To nije tako. Ima osoba koje proživljvaju gore stvari od vaših, ali opet hrabro koračaju kroz život. Ne odustaju. Zamislite koliko su vaši problemi ništa u odnosu na tuđe.

Samo se žalite

Tako ćete samo stvarati veće probleme. Bolje je da nalazite neke lijepe stvari koje će pozitivno djelovati i na vas i na okruženje.

Tražite sreću u materijalnim stvarima

Materijalne stvari su bezvrijedne kada ih uporedite sa drugima. Važnije su osobe oko vas, ljubav, dobrota. Nećete biti sretni samo s materijalnim stvarima. Bolje je da se fokusirate na bitnije.

”Što koristi čovjeku, ako dobije sav svijet, a pritom izgubi dušu svoju?” (Marko 8,36)

Mislite da ste uvijek vi u pravu

Morate nekad i priznati da griješite, koliko god bilo teško. Razmislite o svojim postupcima i bit će vam jasnije.

10 nepopularnih istina koje vaš sin treba čuti od vas Trebamo nastaviti iznositi samo istinu, čak i ako nije popularna, jer je u istini sloboda.
Jesu li materijalni blagoslovi znak Božje naklonosti? Ako nas bude materijalno blagoslovio, to nije zato što smo mi zaslužili, nego je to zato što je On dobar i želi nam blagoslov.
10 biblijskih savjeta kada želite nekome nešto dati Prilikom darivanja, držite se ovih biblijskih savjeta!

IMAŠ KOMENTAR?