Pet prirodnih lijekova pomoću kojih možete ukloniti glavobolju

Predlažemo vam nekoliko prirodnih lijekova pomoću kojih možete ukloniti glavobolju, a koje su koristili naši stari. 

1. 2-3 glavice crvenog luka samelje se na mašini za mljevenje mesa. To se pomiješa s uljem i doda malo soli. Tom smjesom masira se glava, zatim se ta masa stavi u gustu krpu i priveže na glavu. Preko krpe stavi se suha marama i malo prilegne.

2. Od jednog većeg limuna iscijedi se sok i dobro promiješa s žlicom fino samljevene prave kave. To se popije i malo prilegne.

3. Nekoliko listova od glavice kupusa stavi se u pećnicu da se smekšaju i ugriju. Time se obloži glava triput dnevno, sve dok bol ne prođe.

4. Ako vas neprekidno boli glava, dva do tri puta dnevno masirajte glavu (8 dana) jakom dobrom domaćom rakijom (komovicom).

5. Bolovi koji trzaju u glavi, zubima ili ušima prestat će ako na tavu stavimo po žlicu ljuske od češnjaka, ljuske od crvenog luka, kamilice, lovorova lista, borovice i ružmarina. Nakapati malo finog ulja te grijati.

Kad se najviše dimi (ne smije gorjeti), držati nad dimom složen topao ručnik. Kad se ručnik napuni dimom, brzo ga povezati djetetu ili odrasloj osobi na glavu. Preko toga zavezati još jedan čist topao ručnik. Ako kod prvog postupka bolovi ne prođu, treba postupak ponoviti.

NAJNOVIJE!