Psalam za one koji su povrijeđeni – od obitelji i prijatelja

Psalam 56 je za one koji su povrijeđeni – od obitelji i prijatelja ili riječima i djelima bezbožnih. To je riječ za one koji ljube Gospodina, ali koji liju suze i nose bremena koja kao da iz dana u dan postaju teža.

Neki se vjernici bude svakoga dana pod oblakom straha i očaja. Možda se osjećaju slomljeni i uplašeni zbog financijskih problema.

Drugi se suočavaju s ozbiljnim zdravstvenim bitkama i neizdrživim bolovima, dok se neki opet žaloste radi članova obitelji koji su u dubokim problemima, možda u pobuni protiv Gospodina.

VIDI OVO: 4 psalma koja pružaju utjehu zabrinutima

Čujte blagoslovljenu Riječ Božju upućenu vam u trenutku vaše potrebe:

  • Psalam 56,4: Kad me strah spopadne, u te ću se uzdati.
  • Psalam 56,5: Božje obećanje slavim, u Boga ja se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti smrtnik?
  • Psalam 56,9: Ti izbroji dane moga progonstva, sabrao si suze moje u mijehu svom. Nije li sve zapisano u knjizi tvojoj?
  • Psalam 56,10: Moji će dušmani uzmaknuti čim te zazovem. Ovo sigurno znam: Bog je za mene!
  • Psalam 56,14: Ti si mi dušu od smrti spasio. Ti si očuvao noge moje od pada, da pred Bogom hodim u svjetlosti živih.

To su pomazane riječi Duha Božjeg. Gospodin zna sve o vašim borbama i bolima. On zna svaki detalj vaše situacije i čuje čak neizgovorene vapaje vašega slomljenog srca.

Obratite pozornost na riječi koje su nam dane: “Kad god se bojim, uzdat ću se u tebe.” Gospodin je čuo vaše vapaje i molitve te već čini svoje tajno djelo izbavljenja, djelo iza kulisa. Dok ne vidite odgovor, on će vam davati milosrđe i snagu.

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!