Psalmi utjeha zabrinutima
Foto: Pixabay

Predivni psalmi koji pružaju utjehu zabrinutima!

Pouzdajte se u Boga, otvorite Njegovu Riječ i nađite utjehu u Njemu, jer samo On izbavlja. Ako ste zabrinuti, ova četiri psalma vam mogu pomoći.

Psalam 94,18-19 “Čim pomislim: “Noga mi posrće”, dobrota me tvoja, o Jahve, podupire. Kad se skupe tjeskobe u srcu mome, tvoje mi utjehe dušu vesele.”

Osobno govoreći, posrnuo sam mnogo, mnogo puta, ali me je Božja ruka poduprla kako ne bih pao. On je naša utjeha i samo Njegove “mi utjehe dušu vesele”, a i tvoju. Kada ste posrnuli ili počeli padati ili čak jako pali, vjerujte Bogu jer možete reći: “O Jahve ti me podupireš.”

Psalam 103,13-14 “Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje. Jer dobro zna kako smo sazdani, spominje se da smo prašina.”

Kako je nježan 103. psalam. Pokazuje suosjećanje i Božje srce otkriva Njegovu duboku brigu i zainteresiranost “onima što ga se boje.” On i treba znati kako smo sazdani bolje od svih, jer nas je On stvorio i shvaća “da smo prašina”.

Psalam 34,17-18 “Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje, izbavlja ih iz svih tjeskoba. Blizu je Jahve onima koji su skršena srca, a klonule duše spasava.”

Ne radi se o tome “ako” pravednici zazivaju, već “kada” pravednici zazivaju. Gospodin će čuti kada mu zavapimo i On obećava izbaviti od svih naših tjeskoba; samo ne govori kada. On je bliži onima slomljenog srca i klonulih duša jer su ponizni, a Bog se protivi ponosnima, a daje milost poniznima (Jakov 4,6).

Psalam 34 je mjesto gdje ćete naći dosta utjehe ako prolazite kroz razdoblje tjeskobe, jer Bog objavljuje kroz psalmista da “Jahve izbavlja duše slugu svojih, i neće platiti tko god se njemu utječe.” (Psalam 34,22). Ovo bi trebalo pružiti utjehu nespokojnome.

Psalam 32,7 “Utočište ti si moje, od tjeskobe ti ćeš me sačuvat’, odjenut’ me radošću spasenja.”

Možete li zamisliti da ste okruženi neprijateljima? David je bježao skoro 12 godina kako bi sačuvao život i vrlo je dobro znao što znači biti sačuvan od tjeskobe i o utočištu kod Boga. Mislite na Davidovo izbavljenje kada prolazite kroz razdoblja tjeskobe.

Zaključak

Razmišljajte od Davidovu izbavljenju kada doživljavate razdoblje tjeskobe. Bog je tako vjeran svojoj Riječi i skoro svi Psalmi su mjesta kojima se možemo okrenuti kada osjećamo da nam se miče tlo pod nogama. Pouzdajte se u Boga, otvorite Njegovu Riječ i nađite utjehu u Njemu, jer samo On izbavlja.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ: