23. psalam obećanje
Foto: Unsplash

“Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva” (Ps 23,5).

Od svih divnih obećanja koja nam Bog daje u ovom psalmu, ovo je jedno od najdivnijih. On kaže da će postaviti stol za nas, prostrti divnu hranu na njemu i onda nam služiti. I to sve pred našim neprijateljima.

Riječ za stol u ovom retku znači “prostrti” mnoštvo hrane, pripremiti ogromnu gozbu. I samo je jedan gost na toj gozbi – vi! Bog to divno djelo čini za svakog pojedinca koji ljubi Isusa i zove se njegovim imenom.

PROČITAJTE: Koja se Božja obećanja odnose na tvoj život?

Dok vam Bog priprema i služi svoju hranu, on čini da vaši neprijatelji sjede na rubu tog prizora i promatraju sve što se događa. Oni vide samog Gospodina kako prostire svoj stol s hranom, prati vas do vašeg mjesta i čeka na vas. Zatim gledaju kako punite svoju dušu izvrsnom hranom s neba. Kažem vam, nikakva demonska sila, uključujući samog đavla, ne može ni zamisliti tu vrstu ljubavi milosrđa i milosti.

Isus nam kaže da Otac to čini za svu svoju djecu: “Blago slugama koje gospodar, kada dođe, nađe gdje bdiju! Zaista, kažem vam, sam će se pripasati, a njih posaditi za stol te ih dvoriti” (Lk 12,37).

Dok se bavite slavnom hranom koju je Bog pripremio za vas, Gospodin se naginje i šapće vam u uho: “Ne moraš se brinuti ni o jednom ovom neprijatelju. Oni ne mogu ništa protiv tebe.”

S tim divnim uvjerenjem u svom srcu, u stanju ste zapjevati: “Sada izdižem glavu iznad dušmana oko sebe … Jahvi ću pjevat i klicat” (Ps 27,6).

Autor: David Wilkerson