U Matejevom evanđelju 6,25-34 Isus je zapravo rekao sve što trebamo čuti i sve što trebamo znati. Znao je da se borimo, znao je da ćemo se eventualno bojati nesigurne budućnosti. Znao je da da će na nas utjecati to da ne vidimo budućnost.

Ovi su biblijski citati jako poznati. To je ono što nas kršćane drži kada prolazimo kroz razdoblje brige te ono što dijelimo s onima koji prolaze kroz iste poteškoće kao i mi. Biblija je prepuna Božjih obećanja. Danas s vama dijelimo 3 moćna stiha za sve duše koje se brinu.

Izaija 43,1-2

„Ne boj se, jer sam te otkupio, pozvao sam te po imenu: Moj si!“

Gospodin zna da će Njegov narod uvijek trebati spašavanje i On ostaje vjeran ispuniti sva svoja obećanja, čak i danas. Kroz kakve god nedaće da prolazite trenutno, znajte da kada zatražite Boga za pomoć, ON HOĆE pomoći jer ste Njegovi.

Psalam 23,1-3

„Gospod je pastir moj: ništa mi neće nedostajati!“

David je napisao Psalam 23. On je sam bio pastir i znao je kako se treba brinuti o ovcama. Isto je tako znao da je teško brinuti se za puno ovaca. Znao je da se može brinuti o stadu iako je njegova snaga ograničena. To mu je dalo sliku o tome kako je Bog najveći Pastir. David je napisao da se zaista ni o čemu ne moramo brinuti ako se Bog brine za nas. Ako prolazite kroz teško razdoblje, znajte da onaj koji se brine za vas nikada ne posustaje i da za vas ima sve i prije nego li ga zatražite.

Efežanima 3,16

„A onome, koji može sve učiniti izobilnije nego što molimo ili mislimo, po sili, koja djeluje u nama“

BOG MOŽE. Bog može i NEIZMJERNO VIŠE. Možda se pitamo „kako?“ Moramo se sjetiti da je Bog stvorio cijeli svemir a da nije pomaknuo prstom. Sve što je napravio jest izrekao riječ. Toliko je divan i moćan Bog kojeg štujemo. Ako može učiniti to, onda može učiniti i više.

Pozivam vas da danas molite i slavite. Zamolite Boga da otkloni vaše brige i da vam pomogne da poštujete Njegova obećanja kao i da vam pomogne vidjeti kako je Njegova moćna ruka uvijek na djelu u vašem životu.

Izvor: Imsoblesseddaily.com; Prijevod: Ida R.