3 biblijske istine o raju

„Ako ste suuskrsli s Kristom, tražite što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu“ (Kološanima 3,1).

Postoje mnoge krive ideje i mišljenja o raju. Nećete postati anđeo. Nećete imati krila. Nećete biti maleni debeli kerubin s bijelom plahtom i nećete letjeti na oblacima.

Potreban nam je ispravan pogled na raj. Biblija govori: „Ako ste suuskrsli s Kristom, tražite što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu“ (Kološanima 3,1).

Što nam to točno Biblija govori o ove tri „istine o Raju?“

1. Raj je mjesto gdje Bog živi i vlada. Biblija naziva raj Božjim počivalištem, Božjom kućom i Božjim gradom. Tamo Bog živi, a Isus raj još naziva i „kraljevstvo Božje, i „kraljevstvo nebesko“ čak 31 put u Pismu.

2. Raj je stvarno mjesto. Raj nije stanje uma. To nije mjesto gdje će vaša duša plutati kao duh. Zapravo, u Bibliji piše da će u raju biti ulica, drveća, vode i domova. Mnogi zapisi aludiraju na činjenicu da tamo ima i životinja. Imat ćemo naša fizička tijela koja će uskrsnuti na Sudnji dan. Matej (6,20) kaže da mi u raju zgrćemo svoje blago, a to se ne može činiti ako raj nije stvarno mjesto.

3. Raj je stvoren za mene i tebe. Bog nije stvorio raj za sebe. On ga je stvorio za nas. Kada je Bog počeo razmišljati o stvaranju Zemlje također je počeo razmišljati o stvaranju raja. U Bibliji stoji da je Bog stvorio svemir jer je htio obitelj s kojom bi proveo vječnost. Raj je mjesto koje je stvorio za Svoju obitelj. Nije nam suđeno da živimo na Zemlji. Mi smo stvoreni za raj!

Kada je riječ o Raju onda vrijedi: „Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube“ (1. Korinćanima 2,9). Istina o raju nadilazi sva naša nagađanja.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: pastorrick.com

NAJNOVIJE!