3 godine je svaki dan pušila e-cigarete i evo kako je završila
Foto: GoFundMe

Maddie Neson (18) je imala visoku temperaturu, jaku bol u bubrezima i teško je disala prije nego što je pala u komu. Liječnici smatraju da se sve ovo dogodilo jer je prethodne tri godine svaki dan pušila e-cigarete.

Liječnici su otkrili da ima akutnu eozinofilnu pneumoniju – rijetku bolest nagomilavanja bijelih krvnih zrnaca u plućima, koja se dogodila uslijed upale.

Sestre su joj pokušale dati kisik, ali nije bilo dovoljno.

I know I look kind of crazy I don't remember this picture at all but this was right before I was put into a coma, with you by my side I can make it through anything babe, I love you so much.💓

Gepostet von Maddie Nelson am Montag, 12. August 2019

VIDI OVO: Desetci tinejdžera završili su u bolnici zbog pušenja električnih cigara

– Jedva da je disala dva sata, pa je bila nevjerojatno umorna i nije znala koliko će još izdržati. Situacija je iz ozbiljne prešla u potencijalno smrtonosnu. Na rendgenu smo vidjeli da je šteta na njenim plućima ogromna – kaže Andrea Fullmer, Maddiena sestra.

Obitelj je donijela tešku odluku da Maddie stavi u indiciranu komu. Rezultati testa su pokazali da ima akutnu eozinofilnu pneumoniju, što doktori vjeruju da je posljedica pušenja e-cigareta.

🌞🌞🌞

Gepostet von Maddie Nelson am Freitag, 30. August 2019

Nakon tri dana u komi, Maddie je vraćena u svjesno stanje i od tada se njezino zdravlje polako poboljšava. Lakše diše i jede neovisno, pa se njena obitelj nada da će se, uz pomoć pulmologa, njezino stanje u potpunosti popraviti.

VIDI OVO: Pušio je električne cigarete; otkazalo mu je lijevo plućno krilo

Kad se probudila, Maddie je rekla da nikad više neće pušiti e-cigarete.

– U plućima su mi rasle čestice masti koje su se nagomilavale uslijed glicerina iz tekućine e-cigareta. Pluća su mi bila puna tekućine – kaže Maddei.

Podsjetimo se da je prošlog mjeseca čovjek iz Illinoisa preminuo uslijed posljedica izazvanih pušenjem e-cigareta.