3 stvari koje svaki kršćanin treba učiniti kada se osjeća obeshrabreno

Jeste li ikada dosegnuli točku u životu kada ste se najviše trudili, ali ni to nije bilo dovoljno dobro? Kao da ste dali 100% od sebe, no rezultati su svejedno bili ogroman neuspjeh? To je jako frustrirajuće, no potičem vas s dvije riječi: samo naprijed.

Nastavljanje kada ste u kušnji da stanete

Dragi prijatelji, često nam dolazi kušnja da odustanemo od onoga što je ispravno, što je dobro, i što je pravedno. Dali ste sve što možete kako biste druge potaknuli, no oni su i dalje obeshrabreni. Potratili ste mnogo toga kako biste došli do drugih pomoću Svetog pisma, no oni i dalje uzmiču od vas. Gurali ste ljude da rade više i ustrajnije, no oni i dalje ostaju lijeni.

Znam taj loš osjećaj, i neke ljude on može izluditi, no ne trebamo dopustiti našim neuspjesima da nas obeshrabre, rečeno nam je:

„Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati! Što tko sije, to će i žeti!… Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti! Dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, ponajpače domaćima u vjeri.“ (Galaćanima, 6, 7.9-10).

Nastavljajte nastavljati

Prijatelji, kada date sve od sebe za svrhu koju vam je Bog namijenio, ne brinite se. On zna što činite i poznate su Mu vaše namjere u srcu. Razmislite o onome što je rekao Pavlu koji je bio ograničen problemom kojeg je imao:

„Za to sam triput molio Gospodina, da (bol) odstupi od mene. A on mi reče. ‘Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.’ Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova“ (2. Korinćanima 12,8-9).

Pavao je u početku uvidio ovu „bol“ kao neki problem koji ga je ograničavao, no to se promijenilo kada mu je Bog obećao da će mu Njegova milost biti dovoljna da prebrodi muke i poteškoće.

Taj je isti Pavao onaj koji nas ohrabruje:

„Zato, braćo moja ljubljena, budite stalni i nepokolebljivi, puni revnosti u djelu Gospodnjem svagda, znajući, da rad vaš nije uzaludan u Gospodinu!“ (1. Korinćanima 15,58).

Budite ustrajni

Kada nije dovoljno ni ono što ste učinili, računajte na Božju pomoć. Potrudite se djelovati prema Božjim uputama i dopustite Mu da se pobrine za stvari koje su van vaše kontrole. Budite ustrajni i nastavite činiti Božju volju.

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ida R.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!