kršćanke od svojih muževa
Foto: Pixabay

Brak bi trebalo tretirati kao vrlo visok prioritet, na drugom mjestu odmah iza odnosa s Bogom. U tom slučaju muževi će dobro naučiti postupati sa svojim ženama.

U ovom članku posebno napisanom za moju braću u Kristu, muževe, govorit ćemo o tri stvari koje svaka pobožna kršćanka želi od svoga muža.

Ove stvari ne bi trebale biti teške, ali očito ih mnogi muževi zapravo nisu u stanju saznati. Gospodin nam može pomoći u tome, ako mu dopustimo.

Bez daljnjeg, ovo su tri stvari koje kršćanke žele od svojih muževa.

1) Da se boje Gospodina

Svaka pobožna kršćanka želi da se njezin muž boji Gospodina. Uostalom, strah Gospodnji dopušta svakoj osobi da živi ispravno pred Bogom – a koja žena ne želi da njezin muž tako živi?

Strah Gospodnji donosi više od mudrosti. Izreke 14,26-27 nam govore:

„U strahu je GOSPODNJEMU snažno pouzdanje, i njegovim je sinovima utočište. Strah GOSPODNJI izvor je života: odvraća čovjeka od zamki smrti.“

Žene koje posjeduju strah Božji nalaze svoje pouzdanje i cjelovitost u Gospodinu. Žele da se njihovi muževi isto boje Boga i pronađu svoju potpunost u Njemu, kako bi se okrenuli od zamki zvane grijeh.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

2) Da uvijek stave Boga na prvo mjesto

Žene sa strahom Božjim znaju svoje pravo mjesto u životima svojih muževa: odmah iza Boga.

Ove žene neće željeti postaviti svoje muževe na prvo mjesto, koje ne pripada nikome drugome osim Bogu.

Isus je rekao u Mateju 22,37-40:

„A Isus mu reče: ‘Ljubi Gospoda, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim. To je prva i najveća zapovijed. A druga je ovoj slična: Ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe. O tim dvjema zapovijedima vise sav Zakon i Proroci.’“

Žene sa strahom Božjim kojima je Bog na prvom mjestu znaju da Bog treba biti na vrhu srca, umova i duša njihovih muževa. Dakle, žele da muževi cijelo vrijeme drže Boga na prvom mjestu.

3) Da postave Božanske granice na mjesto

Konačno, svaka kršćanka želi da njezin muž postavi granice koje će zaštititi njegov odnos s Bogom, zaštititi njegov brak i zaštititi njegovu obitelj.

Mnogi muževi ne uspijevaju u tome, misleći da mogu „improvizirati“ kada dođe do problema. Ne postavljaju standarde i akcijske planove sa svrhom zaštite braka.

Na primjer, kako bi oženjeni čovjek trebao odgovoriti kad neka žena flertuje s njim? Kako bi oženjeni muškarac trebao odgovoriti kad se on i njegova žena susretnu s njezinim prijateljicama?

Ovo se može činiti nebitno za mnoge, ali je vrlo važno.

Ostale granice uključuju filtriranje onoga što gledaju oči (ne gledajte druge žene s požudom ili divljenjem, dečki), izbjegavajte gledanje pogrešnih filmova ili emisija i slušanje glazbe (koje uključuju pornografiju i druge stvari koje stimuliraju požudu), i nemajte tajne (budite iskreni s njom u svako doba).

Svaka žena koja teži Kristovoj sličnosti želi da njezin muž čini isto (Efežanima 5,22-33). Granice će pomoći u tom smislu.

Uostalom, Krist je imao pogled samo na jednom cilju (ispunjenju Božje volje), jednoj radosti pred njim (našem spasenju) i samo jednoj mladenki (Božjem narodu koji se priprema za Njegov povratak).

Autor: JB Cachila; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Christian Today