3 znaka da vam Bog pokušava nešto reći

Ovo su tri znaka da vam Bog pokušava reći nešto vrlo važno.

Razrješavanje

Nekoliko godina prije nego što sam došao Kristu, stvari su počele rješavati za mene. Nisam bio oženjen, a činilo se kao da svaka djevojka koju sam volio je voljela nekog drugog, a toj nekolicini djevojaka koje su me voljele, nisam mogao uzvratiti ljubav. Tek kasnije sam shvatio da samo Bog u potpunosti može zadovoljiti.

Nijedan ljudski odnos ne može ispuniti tu prazninu. Dogodilo se da sam se na kraju slomio, ali to je i bilo ono što je Bog i pokušavao uradi. Bog ne može iscijeliti, ono što prvo nije slomljeno, a tek kada sam ispraznio sebe od sebe, Bog me je pomogao ispuniti.

U vatri

Vjerojatno znate da zlato postaje dragocjenije kada prođe kroz vatru. To je zato što vatra spaljuje sve što nije zlato, i na neki način, Bog dopušta da prođemo kroz vatrenu kušnju, da bi vidio koliko je snažna ili slaba naša vjera u Njega. Nije da je Njemu potrebno znati jer je Bog sveznajuć, već je moguće da On želi da mi spoznamo kakva je naša vjera u Njega.

Stvarnost je da se kroz kušnju jača naša vjera u Njega. Bog dopušta vatru “da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o objavljenju Isusa Krista.”  (1. Petrova 1,7)

Glas drugih

U Bibliji možete pročitati što Bog misli, ponekad nam Duh Sveti govori, ali često Bog može iskoristiti i glas drugih da govore vama i meni. To je bila glavna uloga proroka u Starom zavjetu.

Govorili su umjesto Boga i Riječi Božje, kao što je pisano: “Ovako govori Gospodin”, ne “Ovako govori Jeremija, Izaija, Ezekiel.” Ako vaši prijatelji vide u vašem životu nešto što ih muči, Bog vam može govoriti kroz njih kada vam pristupe i pokušaju vam nešto reći. Pročitajte što je mudri kralj Salomon napisao: “Čestiti su udarci prijatelja, a lažni poljupci neprijateljevi.” Izreke 27,6

Zaključak

Moram priznati da sam pomalo (ili previše?) tup, jer je Bog morao iskoristiti neke vrlo ekstremne situacije kako bi privukao moju pozornost, međutim, čak i to je učinio iz ljubavi. Koji roditelj ne bi disciplinirao svoje dijete koje ide blizu prometne ulice?

Bog nas može provesti kroz neka teška vremena, čak i kroz vatru, ili može pokušati iskoristiti glas drugih kako bi privukao našu pozornost, ali koja god sredstva Bog koristio, najčišći je glas Božji u objavljenoj Riječi, Bibliji, osvijetljenoj unutarnjim riječima Duha Svetoga, a ovo uvijek ukazuje na Živu Riječ, Isusa Krista. Bog nam puno toga govori kroz Isusove riječi.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!