4 laži o seksu koje sam naučila od nekih ljudi u crkvi

Kao netko tko je čekao na seks do braka, bila sam sigurna da ću biti nagrađena s ugodnim seksom. Kada se stvarnost pokazala drugačijom, bila sam razačarana.

Tek sam kroz razgovore s osobama u braku shvatila da nisam sama – kaže autorica Lilly Dunn, u svom članku ”4 laži o seksu koje sam naučila u crkvi”.

Ovo su laži za koje vjeruje da nisu istinite, a s njima se savjetuje mlade u crkvi:

  1. Bilo koja vrsta fizičkog dodira su otvorena vrata koja vode prema seksualnom odnosu.

Neki smatraju da je bilo koja vrsta fizičkog kontakta između dečka i djevojke grijeh, uključujući zagrljaj i držanje za ruke. Ako ste odlučili da nećete prakticirati spolne odnose prije braka, postoji mnogo ispravnih razloga da postavite granice u vaš tjelesni odnos.

  1. Ako čekate na seks do braka, Bog će vas nagraditi s odličnim seksom i čarobnom prvom bračnom noći.

Ako sačuvate seks za brak, ono vam nije jamstvo da ćete, kada se vjenčate, imati prekrasan seksualni život. Za sve treba vremena, a najvažnije je da ste se povezani s osobom koja vam je dala obećanje na vječnu ljubav.

  1. Djevojke ne mare za seks.

Mnoge djevojke (uključujući i kršćanke) razmišljaju dosta o seksu. To ne čini djevojke luđakinjama. Takvo razmišljanje nije neprirodno i ne čini djevojke neženstvenima. Bog nas je stvorio kao seksualna bića. Uživanje u spolnom odnosu čini vas ljudskim bićem stvorenim od Boga, na Njegovu sliku, sa sposobnošću i željom da volite – tjelesno, emotivno, mentalno, duhovno i spolno.

  1. Kada se vjenčate, odmah ćete, tijekom spolnog odnosa, moći uživati bez krivnje i srama.

Nekima su potrebni mjeseci kako bi se opustili (osobito ženama), budući da nikada do tada nisu bili razotkriveni pred drugom osobom. Kod kršćana postoji velika količina krivnje i srama, jer su učeni da je spolna žudnja sama po sebi loša pa im je potrebno vrijeme da bi se opustili.

Je li u pravu? Što vi mislite o ovome?