6 biblijskih istina o Božjem blagoslovu

Vjerojatno vrlo često čujete izraz „Bog te blagoslovio“. Možda ga čujete i svaki dan. No znate li što je zapravo blagoslov? Nisam siguran da mnogi to znaju.

Blagoslov doslovno znači „dobra riječ“. Bog ima neke zaista dobre riječi za vas.

Pogledao sam sve poruke o blagoslovu u Bibliji. Tako sam i otkrio 6 istina povezanih s Božjim blagoslovom.

1. Bog nas blagoslivlja iako to ne zaslužujemo. Biblija nam govori: „Doista, od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost“ (Ivan 1,16).

2. Bog nas blagoslivlja jer On sam uživa u tome. Svaki roditelj to može razumjeti. Jako volimo blagoslivljati našu djecu. Tako je i s Bogom. Bog govori: „I radovat ću se čineći im dobro; i čvrsto ću ih zasaditi u ovoj zemlji, svim srcem svojim, svom dušom svojom“ (Jeremija 32,41).

3. Bog obećava da će blagosloviti naš život ako Mu budemo poslušni. Božje obećanje i blagoslovi nisu automatski. Oni su uvjetovani. Ne čekate da vas Bog blagoslovi. On čeka da vi ispunite uvjete potrebne za blagoslov.

4. Bog nas blagoslivlja kao svjedočanstvo drugima. Bog želi pokazati svoj blagoslov kako bi i drugi vidjeli kako je On dobar Bog.

5. Bog nas blagoslivlja kako bismo mi blagoslivljali druge. Bog nas ne blagoslivlja kako bismo mogli sakriti te blagoslove i držati ih samo za sebe. Bog nas blagoslivlja kako bismo mi drugima davali te blagoslove.

6. Božji blagoslovi se mogu prenositi s generacije na generaciju. Bog ovo neprestano čini u Bibliji. Na primjer, u Postanku 25,11 piše: „Poslije Abrahamove smrti Bog je blagoslivljao njegova sina Izaka“.

Nikada nemojte zaboraviti da vas Bog želi blagosloviti. Vi ne čekate Njega. On čeka vas!

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!