Kada na ovih 4 pitanja odgovorite potvrdno, dokazali ste da je kršćanstvo istinito.

1) Postoji li istina?

Ako ne postoji istina, onda Biblija ne može biti istinita. Čuli ste ljude kako govore: „Ne postoji istina“; „Svaka istina je relativna“; „Ne postoje apsoluti“; ili: „To je istina za tebe, ali ne i za mene.“ Ako je to slučaj, onda Biblija očito ne može biti istinita. Ako ne postoji istina, onda isto tako nijedna knjiga koju je napisao ateist ne može biti istinita.

Stoga, očito je da istina postoji, i postoji jednostavan način na koji možete ukazati da istina postoji. Kad vam netko kaže da istina ne postoji, jednostavno ga pitajte: Je li to istina? Je li istina da ne postoji istina? Jer ako je istina da istina ne postoji, onda tvrdnja da istina ne postoji ne može biti istinita. Ako vam kažu: „To je istina za tebe, ali ne i za mene.“ Što ćete im reći? Jednostavno ih pitajte: Je li tvrdnja „To je istina za tebe, ali ne i za mene“ sama po sebi objektivna ISTINA za svakoga? Jer ako je izjava „To je istina za tebe, ali ne i za mene“, ujedno objektivna istina za sve, onda izjava „To je istina za tebe, ali ne i za mene“ ne može biti objektivna istina, jer objektivna istina postoji.

To je ono što zovemo samoporažavajuća tvrdnja – tvrdnja koja proturječi samoj sebi.

Kada vam netko kaže da apsoluti ne postoje, pitajte ga: Jesi li apsolutno siguran? A kad vam netko kaže da ne smijete suditi, onda ga samo pitajte: Zašto mi onda sudiš da ne sudim? Jer to je isto osuda. Uostalom, Isus nije rekao da ne sudimo, već da će po istom standardu kojim sudimo i nas suditi. Isus nam govori da sudimo, ali da najprije izvadimo brvno iz svoga oka, a onda sudimo drugome. Da isti problem prvo riješimo kod sebe, onda ćemo moći pomoći i bratu. Drugim riječima, Isus ne daje zapovijed da ne sudimo, već način kako da sudimo. Odnosno, nemojte suditi licemjerno. Svi donosimo sudove. Jedino je pitanje jesu li vaši sudovi istiniti?

Relativizam, postmodernizam su samoporažavajući. Istina postoji.

2) Postoji li Bog?

Postoji 7 argumenata da Bog postoji, ali sada ćemo navesti samo jedan. Svi znanstveni dokazi, čak i filozofski dokazi, ukazuju da je svemir imao početak. Da su prostor, vrijeme i materija imali početak. Nastali su ni iz čega. Ako je to slučaj, onda uzrok mora biti izvan prostora, vremena i materije. Drugim riječima, uzrok mora biti besprostoran, bezvremenski i nematerijalan. U tom slučaju govorimo o Bogu.

3) Jesu li čuda moguća?

Biblija ne može biti istinita ako čuda nisu moguća. Ali ne samo da su čuda moguća, već se najveće čudo već dogodilo i imamo znanstveni dokaz za to. Najveće čudo u Bibliji jest kreacija. Najveće čudo je prvi stih: „U početku je Bog stvorio nebo i zemlju.“ Ako je taj stih istinit, onda su svi ostali stihovi mogući, zar ne? Ako je istina da je Bog stvorio nebo i zemlju ni iz čega, može li učiniti što god želi i nije logički moguće unutar svemira? Ako može stvoriti svemir ni iz čega, može li uskrsnuti Isusa iz mrtvih? Ako može stvoriti svemir ni iz čega, može li razdvojiti Crveno more? Ako može stvoriti svemir ni iz čega, može li držati Jonu živog u unutrašnjosti ribe tri dana? Vidite li poantu? To je lako za Boga koji je stvorio svemir ni iz čega! Može li Bog učiniti nešto što nije logički moguće? Pa recimo, ne može stvoriti okrugli kvadrat ili štap s jednim krajem ili iskrenog političara.

No, Bog postoji, a ako postoji, čuda su moguća.

4) Je li Novi zavjet istinit?

Ako istina postoji, Bog postoji, čuda su moguća, onda možemo vidjeti imamo li točne, pouzdane, povijesne izvještaje o čudima iz 1. st. koja je činio Isus, kao i dokumentirana izvješća apostola u 27 knjiga grčkog rukopisa. Kazuju li nam ti dokumenti istinu ili su ih pisali samo religiozni ljudi u kasnijem razdoblju i izmislili događaje? Postoji nekoliko argumenata da su ova izvješća istinita. No, o tome ćemo drugom prilikom. Ako je Novi zavjet pouzdan, onda je i Stari zavjet pouzdan. Zašto? Tko je u Novom zavjetu tko može potvrditi Stari zavjet? Isus. Ako je Isus Bog, kao što tvrdi Novi zavjet, sve što Bog uči jest istina, a Isus je učio da je cijeli Stari zavjet Božja Riječ. Stoga, ako je pouzdan Novi zavjet, također je pouzdan i Stari zavjet.

Istina, Bog, čuda, Novi zavjet = cijela Biblija.

(Sažetak glavnih poanti knjige „Nemam dovoljno vjere da budem ateist“ dr. Frank Tureka); Izvor: Biblija i znanost