4 savjeta kako da vaš brak krene u pravom smjeru
Foto: Pexels

Španjolski autor Pep Borrell u svojoj knjizi Bailar en la cocina (Ples u kuhinji) daje nekoliko dobrih savjeta za sretan brak. Donosimo 4 savjeta da vaš brak krene u pravom smjeru.

Ovo su četiri jednostavne stvari koje treba učiniti svaki dan kako biste održali iskru u vašoj vezi. Nakon 30 godina braka Pep Borell odlučio je prenijeti sve što je naučio o ljubavi i bračnom životu.

Dodao je i kratko upozorenje na zamke koje uništavaju vezu – mašta, sumnjičavost, usporedba s drugim parovima itd.

1. Mislite na sebe

Mislite na sebe svaki dan, odvojite vrijeme da se u tišini pogledate u oči, slikajte se zajedno, podijelite komplimente … Ove male geste jačaju vaš odnos.

Osim vida, za ponovno zaljubljivanje jedno u drugo važna su i druga osjetila: slušanje, dodir, miris … Prema Pepu Borellu, obavezno je ljubiti se deset sekundi ujutro i deset sekundi navečer. Neočekivani rezultati zajamčeni!

2. Cijenite jedno drugo

Bitno je da uvijek znate cijeniti svog partnera, ono što s njim gradite i da to znate pokazati pred djecom i okolinom. To znači da treba izbjegavati vanjsku kritiku – od svekrve, sestre ili prijateljice. Kao što pop Borell kaže: “Od dana kada se vjenčate, najbolji makaronsi su oni koje napravi vaš suprug!”

PROČITAJTE: Najbolji bračni savjeti: Mogu unijeti radost, nadu i vjeru u vaš brak!

3. Dopustite da budete voljeni

Svatko prolazi kroz dobra i loša vremena, ali kada stvari ne idu dobro, ključno je dopustiti partneru da vas voli i izbjeći odbijanje kada se pokuša približiti. Kao što se ponekad morate potruditi s braćom i sestrama, kolegama ili tek slučajnim poznanicima, morate se potruditi posebno u odnosu s partnerom. Dopustiti sebi da budete voljeni je jednostavna stvar koja stvarno mijenja vaš dan i vaš život!

4. Zanimajte se jedno za drugo

Konačno, važno je prestati misliti samo na sebe i početi se zanimati za teme koje gode vašem partneru. “Svatko može imati svoje hobije, ali ako se zainteresirate za one u kojima vaš suprug uživa, bit će iznimno sretan i zahvalan.” To može značiti da ste se zainteresirali za teme koje su vam potpuno nove ili vas malo zanimaju, no vašem će partneru puno značiti ako svoju strast može podijeliti s vama.

Izvor: si.aleteia.org

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare