5 istina koje potvrđuju da će nas Bog uvijek izbaviti

U životu se možemo suočiti s mnogim situacijama iz kojih trebamo izbavljenje. Bilo da je u pitanju financijska potreba, problemi u odnosima, srozano poslovanje, bolesti, depresija ili gubitak, prije ili kasnije ćemo se suočiti s nečim što je jače od nas. U takvim ćemo vremenima biti prisiljeni pozvati pomoć izvana.

I u toj potrebi za herojem, mogli bismo potražiti neke druge „heroje“ da nas spase – novac, veze, pa čak i prijevaru i korupciju. Iako ove stvari mogu funkcionirati s vremena na vrijeme, ne funkcioniraju cijelo vrijeme.

Ono što doista trebamo jest heroj koji nas nikad neće iznevjeriti i koji će uvijek sve izvesti na dobro. To ne nalazimo ni u kome drugome osim Bogu (Rimljanima 8,28).

Bog jest i uvijek će biti Onaj koji je najpouzdaniji kada trebamo izbavljenje. Ovo su pet istina koje govore zašto je to tako.

Bog je svemoćan.

Ne postoji ništa na ovom svijetu moćnije od Boga. Kristovo djelo na križu porazilo je grijeh i smrt. Zbog toga možemo biti sigurni da budući da je Bog svemoćan, On je najsposobniji da nas spasi. U Ivanu 10,29, Isus kaže: „Otac moj, koji mi ih dade, veći je od sviju. I nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Oca mojega.“

Bog nas ljubi

Bog nije samo moćan Bog. On je moćan i svemogući Bog koji nas neizmjerno ljubi. Zbog toga neće oklijevati u primjeni svoje snage za naše sveukupno dobro. Smiješno je koliko puta se nađemo u nevolji, i to obično zato što se sami dovedemo u nju. No, Bog je i dalje vjeran i spasit će nas samo zato što nas voli.

Bog nas je stvorio za svoju svrhu

Bog će nas zaštititi i spasiti, jer nas odabire učiniti ključem svoje volje i svrhe. Efežanima 2,10 nam govore: „Jer njegova smo tvorevina, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela koja unaprijed pripravi Bog da u njima hodimo.“

Mi smo ključni dijelovi Božje volje i unapređenja kraljevstva, i stoga smo za Njega vrijedni da nas zaštiti i spasi.

Isus nas je spasio od najveće prijetnje: grijeha

Za Isusa se kaže da je Veliki Pastir – onaj koji bi dobrovoljno napustio 99 ovaca kako bi spasio jednu (Matej 18,12-13). U svojoj ljubavi za nas, Isus je napustio udobnost neba i sišao kako bi porazio silu grijeha nad našim životima i izbavio nas od nje.

Isusova pobjeda je nešto što s Njime dijelimo

U 1. Korinćanima 15,57, Pavao piše: „A hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu!“

Na kraju će Bog biti taj koji će zavladati i zauvijek živjeti u slavi. I ne samo to – On nas također poziva da ostanemo u Njemu i dijelimo tu veličanstvenu pobjedu kroz Krista.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Christian Today