5 istina kojih se trebamo sjetiti kada nam se čini da sve ide u krivom smjeru

Ovo su pet stvari za koje se nadam se da ćete se sjetiti kada vam se čini da sve ide u krivom smjeru.

Božja ljubav nikada ne prestaje

Mi često iznevjerimo, ali Bog nikada, a to uključuje i Njegovu ljubav, stoga je biblijski reći da Božja ljubav nikada ne prestaje, budući da nam obećava da nas nikada neće zapustiti niti ostaviti (Heb 13,5). A nikada znači nikada! Ne mogu vam reći koliko sam puta napustio Boga, ali On nikada nije napustio mene.

Božja ljubav je bezuvjetna

Zamislite da nas Bog voli samo kada smo dobri, i da Njegova ljubav ovisi o tome kakvi smo u trenutku. To bi bilo nepodnošljivo, zar ne? Znam to; ne volim svoju ženu, svoju djecu ili svoje unuke na temelju njihovog ponašanja. Volim ih unatoč njihovom ponašanju i oni vole mene unatoč mojim nesavršenostima. Što god oni učinili neće promijeniti moj odnos s njima. Okolnosti možda neće ispasti dobro, ali Bog ne spušta svoju ljestvicu ljubavi prema nama kada sagriješimo, niti ju podiže kada vršimo dobro. Njegova ljubav je stalna i nepromjenjiva kakav je i On (Mal 3,6).

Bog nije gotov s vama

Svaki puta kad čujem da netko kaže: „Mislim da me Bog više ne može koristiti“, zbog onoga što su učinili u prošlosti, kažem im da je Bog odredio dan njihove smrti (Heb 9,27), i dokle god udišu zrak, Bog još uvijek nije gotov s njima. Bog ima svrhu za svakog pojedinog člana u Kristovom Tijelu. To podrazumijeva i vas!

Građanin kraljevstva

Kad Bog dovede osobu do pokajanja i pouzdanja u Krista, ona postaje građanin novog kraljevstva, a to će kraljevstvo jednog dana sići s neba kao novi Jeruzalem (Otk 21,1-2). Do tada, mi smo pridošlice ili stranci koji putuju prema boljem kraljevstvu, ali ono što trpimo danas ne može se ni blizu usporediti sa slavom koja dolazi (Rim 8,18). Za sada, baštinici kraljevstva (mi) patimo… ali ne zauvijek (Otkrivenje 21,4).

To će proći

Današnji problemi su upravo to; današnji problemi, ali čak i ako se preliju u budućnost, neće trajati zauvijek. Samo Božja obećanja ostaju, a ta velika i dragocjena obećanja dana u Bibliji naša su nada za radosnu budućnost. Ako je sve što imate Isus… onda imate sve što vam je potrebno!

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com