kršćanski crtani filmovi
Snimka zaslona: Princ od Egipta

Donosimo pet prekrasnih crtanih filmova nadahnutim temama iz Biblije, a koji bi vašem djetetu mogli biti na veliki blagoslov.

Legenda o tri stabla

Crtani film o tri stabla, priči koja govori o stablima koja su poslužila za Isusove jaslice, za lađu na kojoj je spavao Isus kad je nastala oluja, i treće stablo na koje je razapet Spasitelj svijeta.

Princ od Egipta

https://vimeo.com/132428624

Drevni Egipat. Doba u kojem faraon Seti naređuje da se sva muška hebrejska djeca potope. Jedna majka ipak stavlja svog sina u korpu i pušta niz reku nadajući se da će mu sačuvati život. Egipatska kraljica je pronašla korpu i smilovala se malom dječaku Mojsiju uzevši ga pod svoje okrilje i odgojila ga kao svojeg sina i brata njenom prvorođencu, prijestolonasljedniku Ramzesu.

Dječaci odrastaju sretno i složno u bratskoj ljubavi i bogatstvu, no saznanje o Mojsijevom porijeklu ih rastavlja te Mojsije bježi iz grada.

Daleko od nepravednog robovlasničkog režima Mojsiju se javlja Bog sa zadatkom da oslobodi Izraelce i odvede ih u Obećanu zemlju.

Dirljiva priča, iako tisućama godina stara, i danas je aktualna i sauvremena.

Prema kritikama struke i gledatelja “Princ Egipta” je ocijenjen kao jedan od najljepših i najboljih animiranih filmova.

Judin Lav 

Avanture janjeta Jude i njegovih prijatelja koji pokušavaju izbjeći žrtvovanje, kojem prethodi raspeće Isusa Krista. Sjajan kršćanski crtani film, s moralnom poukom, i zanimljivim duhovitim scenama.

Najmanji anđeo

Zasnovano na petnaestoj najprodavanijoj knjizi za djecu svih vremena. Crtani “Najmanji Anđeo” govori o malom dječaku koji dospijeva u raj prije svog vremena.

Željan doma i usamljen, on će ponovo otići na zemlju, sa svojim druželjubivim psom Oreolom, kako bi povratio najnesebičniji i najdragocjeniji dar za bebu Isusa.

Iskusite ljubav, smjeh i čaroliju jedne od najpopularnijih dječjih priča svih vremena.

Isus, živio je među nama

Rođen je u skromnoj nepoznatosti, ali je njegova obitelj morala pobjeći kako bi ga spasila od ljubomornog vladara. Opraštao je grijehe, liječio bolesne i dao nadu potištenima i potlačenima, a ipak je bio prezren i odbačen od strane mnogih.

Govorio je istinu čak i kada je bilo opasno to raditi. Dobrovoljno je položio svoj život, a zatim uskrsnuo, pobjedivši smrt.

IZVORBiblijskifilmovi.com