Neke stvari su teže za shvatiti od drugih. Neke su očite. Kojih pet stvari svaki kršćanin treba znati? Na što nas treba svakodnevno podsjećati? Provjerite u nastavku.

Put je težak. Sam Isus nam je obećao da ćemo u ovom svijetu imati patnju (Iv 16,33), a u Mateju 7,14 je rekao: “Kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u život, i malo ih je koji ga nalaze.” Upozorio nas je da bez obzira na cijenu nosimo križ te se odreknemo sebe. Jednostavno? Nema šanse.

Iskušenja će doći. Ne borimo se protiv krvi i tijela, već protiv nevidljivih sila. Bez obzira gdje se našli, vjerojatno ćemo se uvijek suočavati s iskušenjima i napastima. Dolaze kroz teške okolnosti, kroz odnose s drugim ljudima; one su uvijek tu.

Život je kratak. Jakov uspoređuje naš život s parom. Jedva da je i primjećuješ. Ova činjenica nam može biti na ohrabrenje, jer će sve brzo proći.

Vječni život je stvaran. To je dobra vijest. Sve što postoji je vrijedno toga! Vječnost je stvarna, raj je stvaran, Bog uistinu postoji. Njegova Riječ je stvarna. Ovo je razlog za radost i danas, bez obzira kroz što prolazili.

Ljudi nisu savršeni. To je posljednja stvar koju svaki kršćanin treba znati – ili već zna. Ljudi, osobito kršćani – nisu savršeni. Ali možemo se mijenjati snagom Duha Svetoga koji djeluje u nama. Zato budimo milostivi jedni prema drugima, ljubimo jedni druge, budimo strpljivi.