napustiti posao
Foto: Pixabay

Zadovoljstvo na poslu ima veliku ulogu u dobrobiti osobe. Bog želi Njegovi radnici budu na poslu koji nije samo produktivan već i koristan. S Božjim poslom dolaze i plodovi Duha Svetoga. Jedan od plodova je radost. Uživate li u danas u svom poslu? Ako ne, jeste li razmišljali o tome da date otkaz?

U mnogo primjera, Bog nas poziva na različita mjesta. Ovo znači da vam Bog, nekoliko puta u životu može dati drugačiju profesiju ili organizaciju.

Ali kako znamo zasigurno da je vrijeme koje smo proveli na jednom mjestu došlo kraju i da nas poziva na novo mjesto? Slijede 5 znakova da Bog želi da date otkaz na sadašnjem poslu i nađete novi.

Posao nije po Njegovoj volji. Ovo važno razmatranje znači analiziranje jesmo li tamo gdje nas Bog želi na prvom mjestu. Ponekad ljudi – čak i kršćani – mogu imati poslove koji nisu po Božjoj volji za njih. U ovim slučajevima, jasno je da trebamo prvo tražiti Božju volju i ići gdje nas je pozvao.

Vaša obitelj je zanemarena. Bez obzira u kojoj grani industrije radite, ili pozicija na kojoj ste, zanemarivanje obitelji nikada nije dobro. Bog je stvorio obitelj da bude glavna stanica društva. Zato nas On u Pismu više poučava kako da se ponašamo u obitelji nego na poslu. Kada se žrtvuje obitelj radi posla, ovo može biti siguran znak da trebate naći novi posao gdje vam je data sloboda da na prvo mjesto stavite obitelj.

Vaše zdravlje je u pitanju. Isus je rekao u Mateju 6,25: “Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela?” Kada Bog govori kako su život i tijelo bitniji, vjerujem da misli i na fizičko zdravlje. Svi trebamo biti na poslu gdje se zdravlje ne žrtvuje zbog uspjeha. Nema svrhe izgubiti zdravlje kako bi zaradili što više novca, slave i priznanja.

Posao koji radite je svjetovan i lak. Iako teški poslovi imaju svoje mane, biti na suprotnom kraju može biti također loše. Ako vas posao ne izaziva da rastete, to vjerojatno nije mjesto gdje Bog želi da budete. Bog nas je stvorio kao remek djela da činimo dobra djela (Efežanima 2,10) i to uključuje izgrađivanje kako bi postali što bolje osobe.

Nemate prilike da služite. Radost i zadovoljstvo na kraju dolaze od služenja drugima. Izreke 11,25 govore: “podašna duša nalazi okrepu, i tko napaja druge, sam će se napojiti.” Nažalost, postoji vrijeme kada više naša služba nije potrebna. U ovakvim slučajevima, Bog nas poziva na novo mjesto, u zajednice i organizacije gdje možemo biti od pomoći drugima.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today