5 znakova emocionalnog preljuba

Obično počinje s problemima u braku. Jedno od bračnih partnera se osjeća odbačenim. Ona se ne osjeća kao da joj on pruža pažnju, a on osjeća kao da ona nikad nije zainteresirana za seks.

Netko bude povrijeđen, možda čak i više puta. Osjećaji i glasovi se ponavljaju iznova i iznova: „On me ne cijeni“, „Ona mi nikada ne pokazuje ljubav“, „On me uzima zdravo za gotovo“, „Ona me ne voli“.

Tada se dogodi. Dok na poslu ili zabavi, postoji interakcija s osobama suprotnog spola. Osoba se osjeća dobro i uzbuđeno, a tako se dugo nije osjećala. To su sve stvari koje su nekada osjećali sa svojim supružnikom. Ne mogu dočekati kada će sljedeći put vidjeti tu osobu ili razgovarati s njom. Nakon nekog vremena, vesele se interakciji s tom osobom više nego sa supružnikom.

Emocionalne afere su pravi i bolni oblik nevjere. Međutim, u kojoj točki je prijeđena granica? Ako odgovorite sa da na slijedeća pitanja, to su znakovi da imate emocionalnu aferu ili krećete tim putem:

  1. Skrivate li stvari od vašeg bračnog druga? To je najveći signal, koji najviše govori. U trenutku kada čuvate tajne od svoga supružnika o vezama s drugima, izdaja počinje. Brisanje poruka i mailova, stavljanje lozinki kako bi ograničili pristup ili novi e-mail račun za koji vaš supružnik ne zna, prelazi granicu.
  1. Osjećate li veću povezanost s tom osobom nego s vašim supružnikom? Osjećate li kako vas ta osoba razumije bolje od bašeg supružnika? Imate li dublje osobne razgovore s tom osobom nego sa vašom suprugom? Govorite li joj o vašim bračnim problemima? Ako se oslanjate na tu osobu za emocionalnu potporu, vaša veza s njom će rasti kako će se povezanost s vašim supružnikom umanjivati.
  1. Koketirate li vas dvoje jedno s drugim? Dati nekome kompliment je u redu; međutim,flert je povreda. Flert je biti pretjerano ili strateški laskav. On šalje signale nekome da vas privlači i otvara vas za njihovu uzvraćenu ljubav. To je gledanje u oči i sugestivno diranje u duha privlačnosti. Važno je biti iskren o svojima namjerama, jer druga osoba će doći do vaših osjećaja, a također će i vaš supružnik.
  1. Maštate li o toj osobi? Kada ste sa svojim supružnikom, jeste li preokupirani mislima o toj osobi? Mislite li na nju više nego na vašu suprugu? Uzbudite li se kada razmišljate o vašim interakcijama, ponavljate stare i veselite se novima? U ovom trenutku, vaše srce je upetljano. Što više vremena provodite razmišljajući o drugoj osobi, sve više se pojavljuju pukotine u vašem braku. Vaš supružnik će osjetiti problem i osjetiti će zanemarivanje.
  1. Popunjava li ta osoba „komadić koji nedostaje“ u vašem životu ili braku? Bilo da je to nedostatak pažnje, povrijeđeni osjećaji ili jednostavno dosada, nešto nedostaje u vašem braku. Pokušavate li popuniti tu rupu s ovim „prijateljem“? Pruža li vam stvari koje vaš brak više ne pruža? Ako nalazite pozornost koja vam nedostaje, ili osjećate uzbuđenje koje ste nekad osjećali uz vašeg supružnika, vi ste tu. Dok god pronalazite te stvari kod osobe koja nije vaš supružnik, vaš brak će i dalje gubiti sve više života i biti u opasnosti.

Koji su neki drugi znakovi emocionalne afere?

Autor: Mark Merrill; Prijevod: Blaženka Š.

 

NAJNOVIJE!