5 znakova po kojima se može prepoznati rak bubrega

Konstantan umor, bezvoljnost i osjećaj istrošenosti također su povezani s rakom bubrega.

Kako biste prepoznali kod sebe ili svog bližnjeg rak bubrega, doznajte manifestiraju li se neki od sljedećih simptoma.

Nemojte odmah paničariti ako prepoznate koji, jer može ukazivati na neko drugo stanje, a ako ih ima više, trebali biste se pregledati.

Urin poprima crvenu boju

Prvi znak raka bubrega je prolaženje krvi kroz urinarni trakt što će obojiti tvoj urin tamnijom ili svjetlijom nijansom crvene.

Bol u leđima

Bilo kakav oblik neugode ili pritiska u leđima i s bočnih strana može ukazivati na rak bubrega. To znači da su se bubrezi povećali i pritišću susjedne organe i tkivo što uzrokuje bol.

PROČITAJTE: 10 učestalih navika kojima činite veliku štetu vašim bubrezima

Kronični umor

Konstantan umor, bezvoljnost i osjećaj istrošenosti također su povezani s rakom bubrega. Ovo su znakovi koji mogu biti povezani s velikim brojem stanja i bolesti pa ne mora odmah značiti da je stanje alarmantno.

Ako ovaj simptom imate uz još koji od navedenih ili vam se čini kao da ne prolazi, obavezno se obratite liječniku.

Pad tjelesne težine

Kako su bubrezi jedni od ključnih organa u probavnom procesu, njihovo oštećenje može uzrokovati probleme s razlučivanjem, upijanjem i izbacivanjem probavljene hrane iz organizma. To se može manifestirati na način da izgubite apetit, što vodi do gubitka težine.

Loša krvna slika

Tumori uzrokovani rakom bubrega mogu dovesti do neravnoteže elektrolita i kalcija u organizmu, anemije i raznih drugih problema vezanih uz krv.

NAJNOVIJE!