6 šokantnih činjenica iz Kur’ana koje bi kršćani trebali znati

Za mnoge kršćane, Kur’an je nepoznat dokument koji sadrži čudna, teško prihvatljiva učenja, pozivajući na kažnjavanje ”nevjernika” (nemuslimana), no istina je da sadrži 50 priča koje potvrđuju povijesne događaje o kojima piše u Bibliji.

Iako kršćani nikada neće prihvatiti Kur’an kao svetu knjigu, niti bi to trebali, u ovom članku vam donosimo nekoliko zanimljivih činjenica iz Kur’ana koje, iznenađujuće, samo potvrđuju veličinu i snagu Isusa Krista, piše Beliefnet.

1. Muhamed. U 114 poglavlja i 6236 stihova u Kur’anu, ime proroka Muhameda se nalazi samo na četiri mjesta.

2. Isus. Ime Isus (Isa) se spominje puno više od Muhamedovog, na 25 mjesta.

3. Marija. Nijedna druga žena se ne spominje u Kur’anu, osim jedne – Marije, majke Isusove. Dva cijela poglavlja (3. i 19.) su u potpunosti posvećeni Mariji.

4. Moć imena. U 3. poglavlju, stihovi 45-55, Kur’an spominje neke detalje o Isusu. Spominje sljedeća imena za njega: Riječ Božja (Kalimatullaah), Duh Božji (Ruh-Allah), Isus Krist (al-MaseeHu `Eesa). Ova imena su moćna, imaju simbolično značenje.

5. Isusova velika djela. Kur’an govori o mnogim Isusovim čudima, s kojima su mnogi kršćani upoznati. Neka od tih čuda su: vraćanje vida slijepcu, iscjeljenje gubavca, no spominje i neka nebiblijska čuda: da je govorio s 2 godine, da je od blata napravio živu pticu (u što su vjerovale mnoge rane sljedbe). Čak spominje i da je uzašao na nebo te da će se ponovno vratiti.

6. Nitko kao Isus. Kur’an ne spominje da je Muhamed živ, niti da će ponovno doći. Nije dokumentirao Muhamedova čudesa, niti su mu dodijeljena posebna imena.